

Baranček je základ
Veľkonočný baranček ako biskupský chlebíček
V našich krajinách sa vžil so symbolom Veľkej noci baranček, poväčšine vo svojej sladkej podobe, pečenej vo forme. Receptom je mnoho, v rodinách sa "dedia" z generáciu na generáciu, podobne ako vianočný šalát alebo vanilkové rožky. Chcete zmenu? Skúste upiecť biskupského barančeka podľa nášho receptu.
Niečo zelené
Na stole by sa malo objaviť tiež niečo jarné zelené. Vyskúšajte jednoduchý hráškový krém Zdeňka Pohlreicha, nebudete ľutovať a skutočne očakávajte bohatú pochvalu.
Jahňacinka
Na Veľkonočný pondelok by na sviatočnej tabuli nemal chýbať ani baranček vo svojej mäsitej podobe. Pokiaľ netúžite po tradičnom mäse, máme pre vás recept od talianskeho kuchára Fankieho Coizzy zo Sardínie, oblasti, ktorá pokrmy z jahňacieho povýšila na manu. Zaexperimentujte a prekvapte rodinu či priateľov chutnými jahňacími kotletkami s tymianovými zemiakmi.
Plnka
Ďalším typicky jarným jedlom, ktorý sa spája s Veľkou nocou, je veľkonočná plnka. My sme vsadili na plnku s kešu orechmi a jarnými bylinkami.
A záverom neostáva nič iné, len Vám popriať dobrú chuť!