VZÁJOMNE SA DOPLŇAJÚCE CHUTE A VIZUÁLNE KRÁSNE JEDLO ZÁROVEŇ
Charizmatický sardínsky kuchár Gianfranco “Frankie” Coizza, nadšenec do talianskej kuchyne, gastro konzultant a executive chef v The Finery a fantastický lektor v našej škole varenia Gourmet Academy, pre vás pripravil recepty, ktoré sú úžasné svojou chuťou a senzačne jednoduché na prípravu. Obsahujú ingrediencie typické pre taliansku kuchyňu, sezónne suroviny a tipy, ktoré vám uľahčia varenie. Nemusíte sa zbaliť a cestovať do diaľok, aby ste sa s nami mohli vydať na výlet po slnečnom Taliansku. Stretneme sa v kuchyni!
JAHŇACIE KOTLETY S PISTÁCIOVOU KRUSTOU A TYMIANOVÝMI ZEMIAKMI GRENAILLE
Jahňacie mäso patrí k tým najjemnejším a momentálne taktiež najzdravším, ktoré môžete vyskúšať. V kombinácii s krustou z pistáciových orechov je celý pokrm nielen lákavý na pohľad, ale taktiež nadpozemsky dobrý.
Ingrediencie
- 800 g jahňacích kotliet
- 200 g mletých pistácií
- 50 g horčice
- 40 g medu
- 400 g zemiakov typu Grenaille
- 40 g čerstvého tymianu
- cesnak
Postup
- Zemiaky nakrájajte na polovičky a varte cca 7minút v osolené vode.
- Na rozpálenej panvici, najlepšie s odolným a nepriľnavým povrchom, rozohrejte olej a nechajte zatiahnuť jahňacie kotlety.
- Mimochodom panvicu rozpaľujte pomaly, aby ste si predĺžili životnosť vášho kvalitného riadu. Potom kotlety vyberte z panvice, dajte na stranu a do tej istej panvice vložte zemiaky.
- Restujte s cesnakom a tymianom.
- Jahňacie kotlety potrite medom a horčicou, obaľte v namletých pistáciách, sprudka osmažte na panvici.
- Potom najlepšie v tej istej panvici, pokiaľ je napríklad s rukoväťou z nerezovej oceli ako naša Ballarini Torino, vložte do rúry rozohriatej na 195 stupňov.
- Pistáciové kotlety pečte 5 minút a servírujte s tymianovými zemiakmi.
Ďalšie recepty
07. januára 2022
Na panvici 1: Risotto so špargľou a syrom Toma
11. januára 2022
Výborné fettucine alla Alfredo
07. januára 2022