Hráškový krém podľa Zdenka Pohlreicha

30. decembra 2021 Zdeněk Pohlreich https://pottenpannenprod.blob.core.windows.net/ppmedia/sharedmedia/pottenpannencz/pottenpannenmedia/auto%C5%99i/zdenek_pohlreich_auf.jpg?ext=.jpg
Hráškový krém podľa Zdenka Pohlreicha
Zdraviu prospešná polievka zo zeleného hrášku, s prekvapivým pôvodom z Veľkej Británie, je nielen jednoduchá na prípravu, ale aj veľmi výživná. Prinášame recept na hráškový krém podľa Zdeňka Pohlreicha.

Príprava: cca 20 min
Počet porcií: 4-5

 
Hráškový krém podľa Zdenka Pohlreicha

Ingrediencie

Postup

1. Najskôr restujeme cibuľu a bielu časť póru na masle. Pridáme hrášok, osolíme, okoreníme a zalejeme zeleninovým vývarom a všetko privedieme k varu.

2. Len čo hrášok zmäkne (pri mrazenom je to skutočne chvíľka), zložíme polievku z platne a primiešame smotanu a trochu mlieka. Všetko rozmixujeme tyčovým mixérom  alebo v blendri. Cez jemné cedidlo polievku precedíme späť do rajnice a ešte pár minút povaríme. Podľa chuti dochutíme soľou a korením.

3. Ak máme možnosť, dozdobíme čerstvými bylinkami, petržlenovou vňaťou, pažítkou, čerstvými lístkami púpavy, medvedím cesnakom, sedmokráskou  a troškou smotany.

4. K hráškovému krému sa skvele hodí opražená slanina, ktorú servírujeme vedľa misky s polievkou a rozpečené biele pečivo, najepšie bageta.

Varíte teraz polievky často? Prečítajte si tiež náš článok o servírovaní polievokkde nájdete ďalšie zaujímavé polievkové recepty.

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY