Počet porcií: 4
Príprava: 45 minút
Šťavnaté kura s pikantnou klobásou
Ingrediencie
- 500 ml kuracieho vývaru
- 450 g malých (nových) zemiakov
- 400 g zaváraných krájaných paradajok
- 300 g kuracieho mäsa
- 125 g malých šampiňónov
- 100 g chorizo klobásy
- 100 g zelenej časti póru
- 4 šalotky
- 1 strúčik cesnaku
- 1 mrkva
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 1 lyžica mletej údenej papriky
- 1 lyžica sušeného tymianu
- 1 lyžica nadrobno nasekanej hladkolistej petržlenovej vňate
- ½ lyžičky sušenej bazalky
- ½ lyžičky sušeného oregana
- soľ a čerstvé mleté korenie
Postup
- V hrnci priveďte do varu aspoň 1 l osolenej vody, vložte kuracie mäso, priklopte a vypnite, nechajte 25-30 minút vo vriacej vode dorobiť.
- Medzitým očistite šampiňóny, nakrájajte na plátky, šalotky olúpte a rozpoľte. Vo väčšom hrnci rozpáľte olej, vsypte huby a šalotky, stlmite na stredný plameň a restujte ich asi 5 minút dozlatista. Občas premiešajte.
- Olúpte si strúčik cesnaku. Zemiaky očistite, podľa potreby tiež olúpte a rozpoľte. Mrkvu oškrabte a nakrájajte na plátky. Pór pozdĺžne rozpoľte, dôkladne prepláchnite vodou, aby sa zbavil piesku, a nakrájajte tiež na plátky. Rovnako tak aj chorizo klobásu.
- Šampiňóny so šalotkami posypte mletou paprikou a tymianom a vylisujte navrch cesnak. Premiešajte, restujte 1 minútu, potom pridajte chorizo klobásu, zemiaky, mrkvu a paradajky s bazalkou a oreganom, zalejte vývarom, premiešajte a nechajte pod pokrievkou bublať domäkka asi 30 minút.
- Uvarené mäso natrhajte vidličkou na kúsky a vsypte s pórom k zelenine. Krátko povarte, dochuťte soľou, korením a posypte petržlenovou vňaťou.
ĎALŠIE RECEPTY ZDENKA POHLREICHA
30. decembra 2021 Zdeněk Pohlreich
Hráškový krém podľa Zdenka Pohlreicha
03. januára 2022 Zdeněk Pohlreich
Extra rýchle kuracie guličky podľa Zdeňka Pohlreicha
07. januára 2022 Zdeněk Pohlreich
Šošovicová polievka podľa Zdeňka Pohlreicha
07. januára 2022 Zdeněk Pohlreich
Jahňací navarin Zdeňka Pohlreicha
07. januára 2022 Zdeněk Pohlreich
Berlínsky rezeň s polníčkovým šalátom
14. februára 2022 Zdeněk Pohlreich