
Čas prípravy: cca 35 minút
Počet porcií: 4

Prinášame vám inšpiráciu v podobe receptu, s ktorým nebudete mať veľa práce a ak ho pripravíte aj vo väčšom množstve, jednoducho ho zamrazíte. Recept Zdeňka Pohlreicha na kuracie guličky s paradajkovou omáčkou je tentoraz z jeho knihy receptov Taká normálna kuchárka
(Kuchárku kúpite na e-shope www.zdenekpohlreich.cz/products/kucharky. Zdroj textu a foto: Zdeněk Pohlreich, Taká normálna kuchárka, nakladateľstvo Sevruga.)
Kuracie guľôčky s paradajkovou omáčkou
Ingrediencie
guličky:
500 g mletého kuracieho mäsa
60 g strúhanky
50 g strúhaného parmezánu
4 strúčiky cesnaku
1 vajce
4 lyžice nadrobno nasekanej pažítky
1 hrsť vňatky z petržlenu
soľ a čerstvo mleté čierne korenie
paradajková omáčka:
300 g konzervovaných lúpaných paradajok
s 1 hrsťou bazalky
Postup
- Mäso, strúhanku a parmezán dajte do misy.
- Cesnak ošúpte a pretlačte k mäsu, vajcia vyšľahajte vidličkou, pridajte pažítku, osoľte, okoreňte a s mäsom dôkladne premiesime.
- Zo zmesi vytvarujte guličky veľkosti vlašského orecha.
- Paradajkovú omáčku vlejte do pekáča. Vyskladajte do nej guľôčky a pečte v rúre predhriatej na 170 ° C dozlatista, asi 25 minút.
- Kuracie guľôčky podávajte s paradajkovou omáčkou a posypané nasekanou petržlenovou vňaťou, najlepšie s dusenou ryžou.