Kuracie stehná podľa Zdeňka Pohlreicha

05. mája 2021 Zdeněk Pohlreich https://pottenpannenprod.blob.core.windows.net/ppmedia/sharedmedia/pottenpannencz/pottenpannenmedia/auto%C5%99i/zdenek_pohlreich_auf.jpg?ext=.jpg
Kuracie stehná podľa Zdeňka Pohlreicha
Pečené kuracie stehná podľa Zdeňka Pohlreicha. Voňavé a šťavnaté kuracie stehienka na kreolský spôsob, tak ako ich má majster kuchár rád. Ľahká príprava jedla z jedného hrnca, v priebehu 1 hodiny máte hotové a môžete rovno servírovať. 

Počet porcií: 4
Príprava: do 60 min (45 minút pečenia)
Kuracie stehná podľa Zdeňka Pohlreicha

Predstavujeme vám oblúbený recept Zdenka Pohlreicha z jeho kuchárky Moje domácí kuchyne, vydané nakladatelstvom Sevruga. Patrí do oblúbenej skupiny jedál z jedného hrnca, nenárocných na prípravu, jednoduchých, vzájomne sa perfektne snúbiacich sa chutí, dosiahnutých varením v liatinovom hrnci.

Kuchárka Zdenka Pohlreicha - Moje domácí kuchyneKuchárka Zdenka Pohlreicha - Moje domácí kuchyne

Liatinové hrnce a kastróly všetkých možných tvarov a velkostí typu Cocotte od nemeckej znacky Staub si môžete kúpit u nás. Varenie s nimi je skutocne jednoduché a ide to samo. Inšpirujte sa, nebudete lutovat! 

 Zdroj textu a foto: Zdenek Pohlreich, Moje domácí kuchyne, nakladatelstvo Sevruga.

Ingrediencie

  • 4 vykostené kuracie stehná s kožou
  • 250 g paradajok
  • 2 strúciky cesnaku
  • 1 jarná cibulka
  • 1 cervená paprika
  • 1 žltá paprika
  • štava z 1/2 citróna

Postup

Rúru predhrejte na 180 °C. Kuracie stehná dost osolte a okorente z oboch strán a pokvapkajte citrónovou štavou. Do pekáca nasekajte po 2 zväzky tymianu a rozmarínu. Pridajte štipku kajenského korenia a 3 lyžice oleja, mäso v zmesi dôkladne obalte.

Stehná položte kožou navrch a pecte asi tak 45 minút domäkka. Zatial co sa kura pecie, v rajnicke rozohrejte zvyšný olej a opekajte na drobno nakrájanú cibulku a rozdrvený cesnak tak dlho, až kým nebude zlatistý.

Pridajte paradajky, tiež nakrájané nadrobno, odtrhnutý rozmarín, tymian aj oregano. Ochutte kreolským korením, kajenským korením a podla chuti osolte.

Asi tak po 5 minútach pridajte aj  na kocky nakrájané obe papriky, tiež pokvapkajte citrónovou štavou a  zmes varte do zmäknutia, asi tak 5 minút. Servírujte tzv. rodinným štýlom – stehienka nechajte v pekáci, omácku nalejte do misky.

SÚVISIACE A ODPORÚCANÉ PRODUKTY