Kuracie stehná podľa Zdeňka Pohlreicha

05. mája 2021 Zdeněk Pohlreich https://pottenpannenprod.blob.core.windows.net/ppmedia/sharedmedia/pottenpannencz/pottenpannenmedia/auto%C5%99i/zdenek_pohlreich_auf.jpg?ext=.jpg
Kuracie stehná podľa Zdeňka Pohlreicha
Pečené kuracie stehná podľa Zdeňka Pohlreicha. Voňavé a šťavnaté kuracie stehienka na kreolský spôsob, tak ako ich má majster kuchár rád. Ľahká príprava jedla z jedného hrnca, v priebehu 1 hodiny máte hotové a môžete rovno servírovať. 

Počet porcií: 4
Príprava: do 60 min (45 minút pečenia)
Kuracie stehná podľa Zdeňka Pohlreicha

Predstavujeme vám obľúbený recept Zdeňka Pohlreicha z jeho kuchárky Moje domácí kuchyně, vydané nakladateľstvom Sevruga. Patrí do obľúbenej skupiny jedál z jedného hrnca, nenáročných na prípravu, jednoduchých, vzájomne sa perfektne snúbiacich sa chutí, dosiahnutých varením v liatinovom hrnci.

Kuchárka Zdeňka Pohlreicha - Moje domácí kuchyněKuchárka Zdeňka Pohlreicha - Moje domácí kuchyně

Liatinové hrnce a kastróly všetkých možných tvarov a veľkostí typu Cocotte od nemeckej značky Staub si môžete kúpiť u nás. Varenie s nimi je skutočne jednoduché a ide to samo. Inšpirujte sa, nebudete ľutovať! 

 Zdroj textu a foto: Zdeněk Pohlreich, Moje domácí kuchyně, nakladateľstvo Sevruga.

Ingrediencie

  • 4 vykostené kuracie stehná s kožou
  • 250 g paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • šťava z 1/2 citróna

Postup

Rúru predhrejte na 180 °C. Kuracie stehná dosť osoľte a okoreňte z oboch strán a pokvapkajte citrónovou šťavou. Do pekáča nasekajte po 2 zväzky tymianu a rozmarínu. Pridajte štipku kajenského korenia a 3 lyžice oleja, mäso v zmesi dôkladne obaľte.

Stehná položte kožou navrch a pečte asi tak 45 minút domäkka. Zatiaľ čo sa kura pečie, v rajničke rozohrejte zvyšný olej a opekajte na drobno nakrájanú cibuľku a rozdrvený cesnak tak dlho, až kým nebude zlatistý.

Pridajte paradajky, tiež nakrájané nadrobno, odtrhnutý rozmarín, tymian aj oregano. Ochuťte kreolským korením, kajenským korením a podľa chuti osoľte.

Asi tak po 5 minútach pridajte aj  na kocky nakrájané obe papriky, tiež pokvapkajte citrónovou šťavou a  zmes varte do zmäknutia, asi tak 5 minút. Servírujte tzv. rodinným štýlom – stehienka nechajte v pekáči, omáčku nalejte do misky.

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY