Päťminutový ovocný koláč podľa Dvoch otcov

24. júla 2023
Päťminutový ovocný koláč podľa Dvoch otcov

Chrumkavá vrstva mrveničky spoločne s vláčnym tvarohovým cestom plným ovocia. To je chuť leta podľa nášho gusta. Vyskúšajte jednoduchý koláč podľa influencerov a autorov kníh pre deti i rodičov - Dvoch otcov.

Michal a David Vaníčkovi sa s nami podelili o obľúbený rodinný recept, ktorý milujú nielen ich deti ale aj návštevy. Hotový je raz dva a ovocnú náplň môžete meniť podľa sezóny či toho, čo práve máte v chladničke.


Obtiažnosť: ľahká
Príprava: 15 min
Doba pečenia: 40 min
Počet porcií: cca 10-12 porcií
Päťminutový ovocný koláč podľa Dvoch otcov

Ingrediencie

Na koláčovú formu s priemerom 30 cm potrebujete: 

na cesto:

  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1/2  hrnčeka cukru múčka
  • 1/2  balenia kypriaceho prášku do pečiva
  • 100 g masla

na náplň:

  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • 1/2  hrnčeka cukru múčka
  • 500 g mäkkého tvarohu
  • hrnček mlieka
  • 200 g kyslej smotany
  • ovocia podľa aktuálnych možností (napr. slivky, jahody, čučoriedky a pod.).

Čo by sa vám mohlo hodiť na prípravu

Postup

  1. Múčnik sa skladá z posýpkovej časti a náplne.  
  2. Do plytkej misy nasypte múku, pol hrnčeka cukru a kypriaci prášok.  
  3. Pridajte maslo a rukami vypracujte jemnú posýpku.  
  4. V druhej miske spoločne zmiešajte pudingový prášok, zvyšok cukru, tvaroh, mlieko a kyslú smotanu.  
  5. Ovocie umyte a rozdeľte na menšie časti. 
  6. Na dno koláčovej formy vysypte asi tri štvrtiny posýpky a dlaňou ju zarovnajte a stlačte. 
  7. Základ prelejte náplňou, ukladajte ovocie a posypte rovnomerne zvyškom posýpky.  
  8. Pečte v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov asi 40 minút. 
  9. Nechajte vychladiť.