Chrumkavá vrstva mrveničky spoločne s vláčnym tvarohovým cestom plným ovocia. To je chuť leta podľa nášho gusta. Vyskúšajte jednoduchý koláč podľa influencerov a autorov kníh pre deti i rodičov - Dvoch otcov.
Michal a David Vaníčkovi sa s nami podelili o obľúbený rodinný recept, ktorý milujú nielen ich deti ale aj návštevy. Hotový je raz dva a ovocnú náplň môžete meniť podľa sezóny či toho, čo práve máte v chladničke.
Obtiažnosť: ľahká
Príprava: 15 min
Doba pečenia: 40 min
Počet porcií: cca 10-12 porcií
Ingrediencie
Na koláčovú formu s priemerom 30 cm potrebujete:
na cesto:
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1/2 hrnčeka cukru múčka
- 1/2 balenia kypriaceho prášku do pečiva
- 100 g masla
na náplň:
- 1 vanilkový pudingový prášok
- 1/2 hrnčeka cukru múčka
- 500 g mäkkého tvarohu
- hrnček mlieka
- 200 g kyslej smotany
- ovocia podľa aktuálnych možností (napr. slivky, jahody, čučoriedky a pod.).
Čo by sa vám mohlo hodiť na prípravu
Postup
- Múčnik sa skladá z posýpkovej časti a náplne.
- Do plytkej misy nasypte múku, pol hrnčeka cukru a kypriaci prášok.
- Pridajte maslo a rukami vypracujte jemnú posýpku.
- V druhej miske spoločne zmiešajte pudingový prášok, zvyšok cukru, tvaroh, mlieko a kyslú smotanu.
- Ovocie umyte a rozdeľte na menšie časti.
- Na dno koláčovej formy vysypte asi tri štvrtiny posýpky a dlaňou ju zarovnajte a stlačte.
- Základ prelejte náplňou, ukladajte ovocie a posypte rovnomerne zvyškom posýpky.
- Pečte v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov asi 40 minút.
- Nechajte vychladiť.
Inšpirácia na ďalšie letné dezerty
12. januára 2022
Ríbezle v hlavnej úlohe
10. januára 2022