Ľadová drť – granita - je veľmi jednoduchá na prípravu a v horúcich letných dňoch skutočne osviežujúca.
Granita z jahôd a bazalky
Počet porcií: 6
Príprava: 10 min + 60 min macerovanie + doba mrazenia
Nutričná hodnota: 56 kcal, 0,1 g tukov (0 g nasýtených), 0,7 g bielkovín, 13,8 g sacharidov, 13,8 g cukrov, 0 g soli, 0,9 g vlákniny
Jamie Oliver o spolupráci s bamixom® hovorí:
„Som nadšený, že môžem spolupracovať so značkou bamix® a pomôcť ľuďom rýchlo pripraviť úžasné jedlá úplne od nuly. Tento geniálny vynález je skutočným pomocníkom, ktorého si budete chcieť nechať a je vyrobený tak, aby vydržal naveky. Svoj mixér bamix® mám doma v kuchyni vždy pri ruke a používam ho na veľa rôznych vecí, napr. na výrobu salsy, dresingu, voňavej karí pasty alebo pesta. Je to úžasný nástroj na rýchlu prípravu čerstvého jedla plného chuti, a to s minimálnou námahou. Je to iná liga!“
Ingrediencie
- 500 g jahôd
- 125 ml studenej vody
- 50 g cukru krupice
- 3 zväzky čerstvej bazalky
- polovica citróna
Postup
1. Očistite a rozpoľte jahody, nasypte ich do veľkej misy. Vmiešajte cukor a nechajte 1 hodinu macerovať, kým jahody nie sú lesklé a šťavnaté.
2. Do nádoby bamix® nasypte macerované jahody a pridajte väčšinu lístkov bazalky. Vytlačte trochu citrónovej šťavy a nalejte vodu.
3. Pomocou multifunkčného noža rozmixujte dohladka, zmes preložte do veľkej, plytkej plastovej alebo keramickej nádoby.
4. Dajte na 30 minút do mrazničky a potom pomocou vidličky zoškrabte ľadové kryštáliky, aby ste získali ľad.. Nádobu vložte späť do mrazničky a po nejakom čase postup opakujte, ideálne každých 30 minút, kým nebude mať zmes podobu ľadovej drte (granity).
5. Dozdobte zvyšnými lístkami bazalky a okamžite servírujte. Pokiaľ nebudete granitu jesť ihneď, vyberte ju z mrazničky asi 15 minút pred podávaním.
JAMIE OLIVER - ĎALŠIE RECEPTY
02. januára 2022
Recept na hummus podľa Jamieho Olivera
11. februára 2022
Thajské zelené kuracie kari podľa Jamieho Olivera
14. februára 2022
Obrátený koláč z manga a limetky podľa Jamieho Olivera
14. februára 2022