Počet porcií: 8
Príprava: 45 min
Nutričná hodnota: 280 kcal, 17, 4 g tukov (9,7 g nasýtených), 3,5 g bielkovín, 30,4 g sacharidov, 18,8 g cukrov, 0,2 g soli, 1 g vlákniny
Jamie Oliver
Jamie Oliver o spolupráci s bamixom® hovorí:
"Som nadšený, že môžem spolupracovať so značkou bamix® a pomôcť ľuďom rýchlo pripraviť úžasné jedlá úplne od nuly. Tento geniálny vynález je skutočný pomocník, ktorého si budete chcieť nechať a je vyrobený tak, aby vydržal naveky. Svoj mixér bamix® mám doma v kuchyni vždy pri ruke a používam ho na veľa rôznych vecí, napr. na výrobu salsy, dresingu, voňavej karí pasty alebo pesta. Je to úžasný nástroj pre rýchlu prípravu čerstvého jedla plného chutí, a to s minimálnou námahou. Je to iná liga! "
Ingrediencie
- 150 g masla (izbovej teploty)
- 125 g mäkkého svetlo hnedého trstinového cukru + 1 lyžica na karamel
- 125 g múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 8 luskov kardamonu
- 2 veľké vajcia
- 1 mango (menej zrelé)
- 1 limetka
voliteľné:
- cca 5 dkg olúpaných nesolených pistácií
- kokosový jogurt
Postup
- Rúru predhrejte na 220 °C.
- Kardamónové struky roztlčte v mažiari a šupky vyhoďte. Semienka rozdrvte na jemný
prášok a dajte bokom. - Mango ošúpte a pokrájajte na jemné plátky.
- V nepriľnavej panvici vhodnej do rúry rozpustite 25 g masla.
- Postrúhajte doňho kôru z limetky a z polovice vytlačte šťavu. Pridajte jednu lyžicu cukru a plátky manga a nechajte asi 5 minút vrieť a karamelizovať, kým mango nezíska zlatistú farbu a cukor nezhustne.
- Medzitým urobte cesto. Zvyšok masla, cukru a podrvený kardamóm dajte do misky a nástavcom na šľahanie zmes šľahajte, dokým nie je svetlá a krémová.
- Postupne pridajte vajíčka a v pulznom režime vyšľahajte dohladka. Pridajte múku a zvyšok šťavy z limetky a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
- Vzniknutú zmes lyžicou rovnomerne naneste na skaramelizované mango. Panvicu vložte do rúry a 18 až 20 minút pečte, alebo kým zmes nezíska zlatistú farbu a nebude lepkavá a dobre prepečená. Nechajte 3 až 4 minúty v panvici vychladnúť, potom opatrne vyklopte na servírovací tanier.
- Prípadne ozdobte nahrubo posekanými pistáciovými orieškami. Podávajte teplé alebo studené s trochou kokosového jogurtu.
JAMIE OLIVER - ĎALŠIE RECEPTY
02. januára 2022
Recept na hummus podľa Jamieho Olivera
11. februára 2022