
Počet porcií: 4
Príprava: 30 min
Nutričná hodnota: 473 kcal, 24,2 g tukov (6,8 g nasýtených), 36,3 g bielkovín, 27,6 g sacharidov, 5 g cukrov, 0,59 g soli, 6,2 g vlákniny

Jamie Oliver
Jamie Oliver o spolupráci s bamixom® hovorí:
"Som nadšený, že môžem spolupracovať so značkou bamix® a pomôcť ľuďom rýchlo pripraviť úžasné jedlá úplne od nuly. Tento geniálny vynález je skutočný pomocník, ktorého si budete chcieť nechať a je vyrobený tak, aby vydržal naveky. Svoj mixér bamix® mám doma v kuchyni vždy pri ruke a používam ho na veľa rôznych vecí, napr. na výrobu salsy, dresingu, voňavej karí pasty alebo pesta. Je to úžasný nástroj pre rýchlu prípravu čerstvého jedla plného chutí, a to s minimálnou námahou. Je to iná liga! "
Bamix Swissline tyčový mixér, čierny
Ingrediencie
- 600 g nových zemiakov
- 200 g jemných zelených fazuliek
- 200 g brokolice
- 4 ks á 120 g filetov z lososa – bez šupín a vykostené
- olivový olej
pesto:
- 2 citróny
- 1 malý strúčik cesnaku
- 50 g čerstvej bazalky
- 25 g piniových orieškov
- 15 g parmezánu
- extra panenský olivový olej
Postup
1. Na prípravu pesta ošúpte cesnak a polovicu pridajte do nádoby s píniovými orieškami. Pridajte otrhané lístky bazalky a všetko jemne posekajte multifunkčným nožom.
2. Pridajte 2-3 lyžice extra panenského olivového oleja (potrebujete iba toľko, aby zmes získala mazľavú konzistenciu), potom vmiešajte najemno postrúhaný parmezán. Zmes ešte raz rozmixujte a pre chuť pridajte citrónovú šťavu. Nakoniec ochuťte štipkou čierneho korenia.
3. Očistite zemiaky a pokrájajte fazuľku a brokolicu. Zemiaky varte vo veľkom hrnci vo vriacej osolenej vode 15 minút kým nebudú mäkké. Na posledných 5 minút pridajte fazuľku a brokolicu.
4. Medzitým na sporáku rozpáľte veľkú nepriľnavú panvicu na vysokú teplotu. Filety z lososa zo všetkých strán potrite olivovým olejom a ochuťte soľou a čiernym korením. Položte do rozpálenej panvice kožou dolu, oheň stíšte na stredný plameň a smažte 4 minúty, dokým koža nie je zlatá a chrumkavá.
5. Filety otočte a smažte ďalšie 2 až 3 minúty kým nebudú úplne prepečené. Panvicu odstráňte z ohňa, jedlo nechajte 30 sekúnd odpočinúť a potom pridajte citrónovú šťavu a panvicou potraste.
6. Vylejte vodu zo zeleniny a nasypte ju do veľkej misy. Pridajte pesto a premiešajte.
7. Lososa a zeleninu rozdeľte na jednotlivé taniere, pokvapkajte ich šťavou z panvice a nakoniec pokrájajte citrón na mesiačiky pre pokvapkanie na tanieri.