Milovník gastronómie Marek Pavala sa s nami podelil o jedno zo svojich obľúbených jedál, plné jemných chutí a nuancí, skrátka také, ktoré pripravuje na svojich kurzoch varenia.
Predstavil nám recept na carpaccio z hrebenatiek, ktorý je veľmi rýchly a jednoduchý, a napriek tomu s ním zabodujete pri každej príležitosti.
Obtiažnosť: jednoduchá
Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 2
Ingrediencie
- 4 hrebenatky
- 1 lyžica kapary
- 1/4 zeleného jablka
- limetka
- olivový olej s petržlenom
- trebuľka
- bazalka
- soľ, čierne korenie
Čo by sa vám mohlo hodiť na prípravu a servírovanie
Postup
- Kapary roztiahnite prstami a smažte ich v oleji na 180 °C, kým neprestanú prskať. Nechajte ich vyschnúť na papierovej utierke.
- Hrebenatky nakrájajte na tenšie plátky a skladajte ich na tanier. Opáľte ich plameňom, nastrúhajte na nich limetkovú kôru, pokvapkajte ich šťavou, osoľte a ľahko okoreňte.
- Z jablka odrežte tenké plátky a vykrojte niekoľko malých koliesok, prípadne ho nakrájajte na drobné kocky. Jablko pokvapkajte limetkovou šťavou.
- Na hrebenatky servírujte kapary, plátky jabĺk a ozdobte trebuľkou, bazalkou a zeleným olejom.
Ďalšie recepty známych osobností
20. júna 2024
Pho polievka poďla Filipa Sajlera
22. apríla 2024
Poke bowl s marinovaným lososom podľa Oľgy Trčkovej
19. februára 2024
Hovädzie s cajunským korením podľa Pavla Maurera
18. septembra 2023