Pho polievka poďla Filipa Sajlera

20. júna 2024
Pho polievka poďla Filipa Sajlera

Šéfkuchar Filip sa s nami podelil o svoj recept na ázijskú polievku Pho plnú byliniek a korenia. Pripraviť si ju môžete z vlastnoručne urobeného vývaru, alebo si prácu uľahčíte pripraveným vývarom od Filipovi značky Cibuľa Bistro.



Obtiažnosť: stredna
Doba prípravy: 2 hodiny

Počet porcií: 4

Pho polievka poďla Filipa Sajlera

Ingredience

  • 2 l Cibule Bistro PHO vývar
  • 240 g ryžové rezance 5 mm
  • 320 g hovädzí valček 
  • 4 ks badián celý 
  • 4 ks škorica 
  • 8 ks kardamón zelený celý 
  • ½ čl koriandrové semienka
  • sójova omáčka
  • rybia omáčka

na servis:

  • 1 ks feferónka 
  • 20 g koriander 
  • 10 g thajská bazalka
  • 40 g smažená cibuľka
  • 80 g sójové výhonky
  • 40 g červená cibuľa
  • 40 g jarná cibuľka a opražený čierny zoznam
  • 40 g konfitovaný cesnak 
  • 2 ks limeta


Postup

  1.  500 ml Cibule Bistro PHO vývaru zahrejeme v hrnci, pridáme korenie a potom očistené hovädzie mäso zviazané do valčeku.
  2. Varíme na nízkej teplote, pokiaľ nie je mäso mäkké, alebo ho môžeme opiecť. 
  3. Uvarené mäso vyjmeme a nakrájame na tenké plátky. 
  4. Ryžové rezance zalejeme vriacou vodou a necháme 10 minút odstáť, potom scedíme.
  5. Vývar z mäsa precedíme cez jemné sitko, pridáme zbytok vývaru a privedieme do varu.
  6. Do taniera vkladajte jednotlivé komponenty v tomto poradí: varené ryžové rezance, plátky hovädzieho mäsa, mesiačiky červenej cibule, na kolieska nakrájanú feferónku a jarnú cibuľku, sójové výhonky, vyprážanú cibuľu a konfitovaný cesnak. Nakoniec zalejte horúcim vývarom a ozdobte koriandrom, čerstvou bazalkou a polovicou limetky.

Náš tip: Podľa chuti môžete pridať rybiu a sójovú omáčku.