
Šéfkuchar Filip sa s nami podelil o svoj recept na ázijskú polievku Pho plnú byliniek a korenia. Pripraviť si ju môžete z vlastnoručne urobeného vývaru, alebo si prácu uľahčíte pripraveným vývarom od Filipovi značky Cibuľa Bistro.
Obtiažnosť: stredna
Doba prípravy: 2 hodiny
Počet porcií: 4

Ingredience
- 2 l Cibule Bistro PHO vývar
- 240 g ryžové rezance 5 mm
- 320 g hovädzí valček
- 4 ks badián celý
- 4 ks škorica
- 8 ks kardamón zelený celý
- ½ čl koriandrové semienka
- sójova omáčka
- rybia omáčka
na servis:
- 1 ks feferónka
- 20 g koriander
- 10 g thajská bazalka
- 40 g smažená cibuľka
- 80 g sójové výhonky
- 40 g červená cibuľa
- 40 g jarná cibuľka a opražený čierny zoznam
- 40 g konfitovaný cesnak
- 2 ks limeta
Postup
- 500 ml Cibule Bistro PHO vývaru zahrejeme v hrnci, pridáme korenie a potom očistené hovädzie mäso zviazané do valčeku.
- Varíme na nízkej teplote, pokiaľ nie je mäso mäkké, alebo ho môžeme opiecť.
- Uvarené mäso vyjmeme a nakrájame na tenké plátky.
- Ryžové rezance zalejeme vriacou vodou a necháme 10 minút odstáť, potom scedíme.
- Vývar z mäsa precedíme cez jemné sitko, pridáme zbytok vývaru a privedieme do varu.
- Do taniera vkladajte jednotlivé komponenty v tomto poradí: varené ryžové rezance, plátky hovädzieho mäsa, mesiačiky červenej cibule, na kolieska nakrájanú feferónku a jarnú cibuľku, sójové výhonky, vyprážanú cibuľu a konfitovaný cesnak. Nakoniec zalejte horúcim vývarom a ozdobte koriandrom, čerstvou bazalkou a polovicou limetky.
Náš tip: Podľa chuti môžete pridať rybiu a sójovú omáčku.