Základ tejto farebnej misky sa skladá z ochutenej ryže a potom už je len na kuchárovi, aké gastronomické umelecké dielo vytvorí. Vyskúšajte rôznu kombináciu chutí, farieb aj textúr surovín a doprajte si skutočnú symfóniu v jednom súste.
Obtiažnosť: jednoduché
Príprava: 20 minút
Počet porcií: 1
Ingrediencie
- 120 g sushi ryže
- 1 lyžice ryžový ocot
- 2 lyžice sójová omáčka
- 1 lyžica sezamového oleja
- 300 g čerstvého lososa
- 1 uhorka (menšia)
- 6 ks reďkovky
- 140 g čerstvých fava fazuliek alebo hrášku
- ½ avokádo
- 1 lyžica sezamových semienok
- hrsť čerstvého koriandru
- 1 limetka
- soľ
Postup
1. Ryžu uvarte v osolenej vode podľa návodu na obale domäkka. Obvykle to trvá 15–20 minút. Akonáhle je ryža hotová (trochu lepkavá), pridajte ryžový ocot a štipku soli, zamiešajte a nechajte úplne vychladnúť.
2. Medzitým namarinujte lososa. V miske zmiešajte sójovú omáčku a sezamový olej. Z lososa odstráňte kožu, nakrájajte ho asi na 1,5 cm kocky a vložte ich do pripravovanej marinády. Misku zakryte a uložte do chladničky.
3. Uhorku umyte a škrabkou ju nastrúhajte na dlhé plátky. Reďkovky očistite a nakrájajte na tenké plátky, fazuľky vylúpnite. Avokádo zbavte šupky aj kocky a nakrájajte na plátky.
4. Na dno misky dajte ryžu, na ňu položte kocky lososa a obložte ho fazuľkami, uhorkou, reďkovkou a avokádom. Posypte sezamovými semienkami a lístkami koriandru a podávajte s limetkou.
19. júna 2023
Vlašský šalát
19. februára 2024
Hovädzie s cajunským korením podľa Pavla Maurera
08. marca 2023 Josef Maršálek
Arašidové venčeky podľa Josefa Maršálka
17. apríla 2023