Pavla Maurera gastronomickej scéne určite nemusíme predstavovať. Zakladateľ rebríčka kvality reštaurácií Maurerův výběr Grand Restaurant a renomovaný gastronomický publicista si pre vás pripravil recept na hovädzie s cajunským korením, ktoré si priviezol z New Orleans.
Ideálnou prílohou pre toto hutné jedlo plné chuti a šťavy je ryža alebo vaše obľúbené pečivo.
Obtiažnosť: stredná
Príprava: 60 minút
Čas varenia: 12 hodín
Počet porcií: 6
Ideálnou prílohou pre toto hutné jedlo plné chuti a šťavy je ryža alebo vaše obľúbené pečivo.
Obtiažnosť: stredná
Príprava: 60 minút
Čas varenia: 12 hodín
Počet porcií: 6
Ingrediencie
- 700 g hovädzieho vrchného šálu
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 3 stonky stonkového zeleru
- 3 mrkvy
- 2 petržleny
- 1 veľká biela cibuľa
- 4 lyžice olivového oleja extra virgin
- 1 lyžička ružovej soli
- čerstvo namletého červeného kampotského korenie
- 2 zväzky čerstvého tymianu a rozmarínu
- 1 lyžica cajunského korenia (namletá suchá paprika červená, žltá, zelená, chilli, červené a čierne korenie, citrónový prášok, sušená petržlen, cesnak)
Čo by sa vám mohlo hodiť
Postup
- Mäso nakrájajte na kocky asi 2x2 cm, obaľte v korení a sprudka orestujte na olivovom oleji.
- Vložte do hrnca na pomalé varenie spolu s teplým vývarom.
- Na ďalšej panvici súčasne orestujte cibuľu a všetku nakrájanú zeleninu. Z panvice presuňte do hrnca na pomalé varenie.
- Dolejte vývarom, kým nie sú všetky ingrediencie ponorené.
- Ľahko osoľte, okoreňte čerstvým čiernym korením a pridajte čerstvý tymián a rozmarín.
- Zapnite večer pred spaním a nechajte variť aspoň 12 hodín. Mäso bude krehké a šťava skvelo prepojená s chutným korením.
Mohlo by vás zaujímať
10. februára 2024
Kuchyňa robí človeka: Pavel Maurer
15. januára 2024
Írska káva podľa najlepšieho českého barmana
18. septembra 2023
Citrónové tartaletky s meringue
19. júna 2023