Knolive
Extra Virgin olivový olej Epicure, 500 ml
Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 7 × 27 × 7 cm |
Hmotnosť | 5,5 kg |
Objem (ML) | 500 |
Organické | áno |
Popis
Oceňovaný prémiový extra panenský olivový olej špičkovej kvality, lisovaný za studena z olív odrody hojiblanca a picuda, objem 500 ml, fľaša zo zlatozeleného skla.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
S ohľadom na horský terén sa olivy zbierajú výhradne ručne, obdobie zberu trvá od októbra až do novembra. Celá oblasť okolo mestečka Priego de Córdoba je historicky známa ako región s vynikajúcou kvalitou olivových olejov, pochádza odtiaľ aj jeden z 5 najlepších olejov na svete Rincón de la Subbética.
Knolive Epicure bol ocenený v sezóne 2017 / 2018 ako najlepší extra panenský olej na svete, v roku 2020 oleje tejto značky získali 25 medzinárodných ocenení a celkom sa môžu pýšiť zbierkou viac ako 900 cien. Hornatá, avšak po celý rok slnkom zaliata oblasť okolo Priego de Córdoba v španielskej Andalúzii dáva olivovému oleju pridanú hodnotu, ktorú spoznáte pri jeho ochutnaní.
Jedinečný olivový olej zo Stredomoria – Knolive Epicure, ten najlepší darček pre vaše zmysly
ARÓMA: delikátna vôňa zrelých paradajok a čerstvo pokosenej trávy sa miešajú so sladkou vôňou mandlí
CHUŤ: svieža ovocná chuť jablka a zrelých zelených olív doplní v závere jemne horký tón mandlí s príjemným chvostíkom bieleho korenia
HODÍ SA: na priamu konzumáciu. Ideálne na hrianky, opečený chlieb, gurmánske špeciality, miešané a paradajkové šaláty, mäsá, tučné ryby a vybrané jedlá.
- Poskytne vám gurmánsky zážitok
- Objavíte dokonalú chuť a arómu
- Je šetrný voči životnému prostrediu
- Získal rad ocenení a uznaní po celom svete
Čistý dotyk Stredomoria
Olivový olej je, na rozdiel od oleja zo semien, bohatý na vitamín E, mononenasýtené mastné kyseliny (až 83 %) a antioxidanty – látky prospievajúce žalúdku, dvanástniku a kardiovaskulárnemu systému.
Napriek všeobecne zaužívanej predstave olivový olej obsahuje len 9 kalórií/gram, čo je rovnako ako rastlinné oleje, mnohými považované za viac „light“.
Súčasné odborné štúdie vyvracajú ďalší mýtus, totiž že olivový olej nie je vhodný na vyprážanie. Naopak! Vďaka svojmu špecifickému chemickému zloženiu je panenský olivový olej nielen zdravší, ale aj až 5x odolnejší voči vysokým teplotám ako rastlinný olej. Štúdie ukazujú, že varenie s extra panenským olivovým olejom môže dokonca zvýšiť obsah živín vo vašom jedle. Je to preto, že antioxidanty v extra panenskom olivovom oleji sú tak odolné voči vysokým teplotám, že sa nerozkladajú a namiesto toho sú nakoniec absorbované vareným jedlom, takže extra panenský olej tiež pomáha varenému jedlu zadržiavať v sebe niektoré živiny, ktoré sa varením obvykle strácajú. Použitie olivového oleja v kuchyni je skutočne všestranné.
Knolive Epicure
- lisovaný tradičnou metódou za studena
- 1. miesto medzi olejmi na svete v sezóne 2017/2018
- sklenená fľaša zlatozelenej farby
- 500 ml
Podobné produkty
Ostatní si tiež kupujú
Recepty a rady
05. septembra 2023
Svieži šalát s quinoou
05. júna 2023
Všetky chute medu II alebo Tajomstvo v mede ukryté
01. januára 0001