Carpaccio z hrebenatiek podľa Marka Pavaly

13. augusta 2024
Carpaccio z hrebenatiek podľa Marka Pavaly

Milovník gastronómie Marek Pavala sa s nami podelil o jedno zo svojich obľúbených jedál, plné jemných chutí a nuancí, skrátka také, ktoré pripravuje na svojich kurzoch varenia. 

Predstavil nám recept na carpaccio z hrebenatiek, ktorý je veľmi rýchly a jednoduchý, a napriek tomu s ním zabodujete pri každej príležitosti. 

Obtiažnosť: jednoduchá
Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 2

Carpaccio z hrebenatiek podľa Marka Pavaly

Ingrediencie

  • 4 hrebenatky 
  • 1 lyžica kapary
  • 1/4 zeleného jablka 
  • limetka
  • olivový olej s petržlenom
  • trebuľka
  • bazalka
  • soľ, čierne korenie 

Čo by sa vám mohlo hodiť na prípravu a servírovanie

Postup

  1. Kapary roztiahnite prstami a smažte ich v oleji na 180 °C, kým neprestanú prskať. Nechajte ich vyschnúť na papierovej utierke.  
  2. Hrebenatky nakrájajte na tenšie plátky a skladajte ich na tanier. Opáľte ich plameňom, nastrúhajte na nich limetkovú kôru, pokvapkajte ich šťavou, osoľte a ľahko okoreňte.  
  3. Z jablka odrežte tenké plátky a vykrojte niekoľko malých koliesok, prípadne ho nakrájajte na drobné kocky. Jablko pokvapkajte limetkovou šťavou.
  4. Na hrebenatky servírujte kapary, plátky jabĺk a ozdobte trebuľkou, bazalkou a zeleným olejom.

Ďalšie recepty známych osobností

Ďalšie recepty známych osobností