
Sochár a filmár Lukáš "Gary" Gargulák sa s nami podelil o svoj recept na ázijské Bún Xào. Recept je jednoduchý a plný zaujímavých chutí. Pre milovníkov ázijskej kuchyne s ním zabodujete pri akejkoľvek príležitosti.
Obtiažnosť: jednoduché
Čas prípravy: 20-30 minút
Obtiažnosť: jednoduché
Čas prípravy: 20-30 minút

Ingrediencie
Čo by sa vám mohlo hodiť k príprave
Postup
- Ryžové rezance nechajte 10 minút odležať vo vlažnej vode.
- Potom ich varte cca 2 minúty. Ihneď sceďte a prepláchnite studenou vodou.
- Povarte edamame bôby 5 minúť.
- Nakrájajte si jarnú cibuľku, kapustu Pak Choi a mrkvu a jemne orestujte na oleji v panvici wok.
- Pridajte odložené rezance, časť uvarených edamame a premiešajte.
- Pridajte rybiu a sójovou omáčku.
Restované krevety:
- Strúčiky cesnaku nakrájajte na polky a restujte spoločne s krevetami.
- Po dvoch minútach pridajte arašidy a najemno nakrájanú chilli papričku.
- Zalejte bielym vínom a nechajte odparovať. Kúsky cesnaku v priebehu vyberte.
- Ku koncu je možné poliať sójovou omáčkou.
Servírovanie:
- Na tanier dajte rezance a krevety.
- Posypte ich restovanou cibuľkou.
- Pridajte nakrájané reďkovky, zvyšok edamame, sójové klíčky alebo vlastný topping podľa uváženia.
- Zavŕšte najemno natrhaným koriandrom.
chúc bạn ngon miệng / dobrú chuť