Bún Xào podľa Garyho

15. februára 2025
Bún Xào podľa Garyho
Sochár a filmár Lukáš "Gary" Gargulák sa s nami podelil o svoj recept na ázijské Bún Xào. Recept je jednoduchý a plný zaujímavých chutí. Pre milovníkov ázijskej kuchyne s ním zabodujete pri akejkoľvek príležitosti.  

Obtiažnosť: jednoduché
Čas prípravy: 20-30 minút 
Bún Xào podľa Garyho

Ingrediencie

  • 1 ks zväzok jarnej cibuľky
  • 50 g sójové klíčky
  • 50 g edamame lúpané
  • 100 g kapusta Pak Choi
  • 50 g mrkva
  • hrsť lúpaných arašidov
  • 1 ks chilli paprička
  • 1 balenie guľaté ryžové rezance varmicelli
  • 200 g krevety
  • rybia omáčka
  • sójová omáčka
  • rastlinný olej
  • cesnak
  • biele víno
  • restovaná cibuľka
  • koriander
  • červené reďkovky

Čo by sa vám mohlo hodiť k príprave

Postup

  1. Ryžové rezance nechajte 10 minút odležať vo vlažnej vode.
  2. Potom ich varte cca 2 minúty. Ihneď sceďte a prepláchnite studenou vodou.
  3. Povarte edamame bôby 5 minúť.
  4. Nakrájajte si jarnú cibuľku, kapustu Pak Choi a mrkvu a jemne orestujte na oleji v panvici wok.
  5. Pridajte odložené rezance, časť uvarených edamame a premiešajte.
  6. Pridajte rybiu a sójovou omáčku.

Restované krevety:

  1. Strúčiky cesnaku nakrájajte na polky a restujte spoločne s krevetami.
  2. Po dvoch minútach pridajte arašidy a najemno nakrájanú chilli papričku.
  3. Zalejte bielym vínom a nechajte odparovať. Kúsky cesnaku v priebehu vyberte.
  4. Ku koncu je možné poliať sójovou omáčkou. 

Servírovanie:

  1.  Na tanier dajte rezance a krevety.
  2. Posypte ich restovanou cibuľkou.
  3. Pridajte nakrájané reďkovky, zvyšok edamame, sójové klíčky alebo vlastný topping podľa uváženia.
  4. Zavŕšte najemno natrhaným koriandrom. 

 chúc bạn ngon miệng / dobrú chuť

Ďalšie recepty známych osobností

Ďalšie recepty známych osobností