
Pestrý obed na cesty plný chutí a farieb. Použité suroviny môžete jednoducho obmieňať podľa sezóny, alebo podľa toho, čo práve máte v chladničke. Skvelo sa bude chutiť tiež v kombinácii s lososom či tuniakom alebo vo vegetariánskej verzii s tofu. Bowl oceníte aj ako rýchly obed do práce. Večer si všetko pripravíte a ďalší deň stačí zaliať pripravenou omáčkou.
Aby bol výsledok skutočne kompaktný, pripravíte si ho do cestovnej krabičky. Ideálnou voľbou je viacúrovňová sada od značky Opinel. Aj keď obed budete servírovať na pníčku v lese, nebude vám k nemu chýbať kompletný príbor, cestovný nôž a malý obrúsok.
Obtiažnosť: jednoduché
Príprava: 20 minut
Počet porcií: 2
Aby bol výsledok skutočne kompaktný, pripravíte si ho do cestovnej krabičky. Ideálnou voľbou je viacúrovňová sada od značky Opinel. Aj keď obed budete servírovať na pníčku v lese, nebude vám k nemu chýbať kompletný príbor, cestovný nôž a malý obrúsok.
Obtiažnosť: jednoduché
Príprava: 20 minut
Počet porcií: 2

Ingrediencie
Mäso s marinádou:
- 250 g morčacích pŕs
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžice medu
- 1 lyžička ryžového octu
- 5 g nastrúhaného čerstvého zázvoru
- nastrúhaného strúčiku cesnaku
- soľ, čierne korenie, štipka chilli
Zálievka:
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžička medu
- 1 lyžička ryžového octu
- 1 lyžička sezamového oleje
- pol lyžičky sezamu
- 1 strúčik cesnaku
- 1 cm kúsok čerstvého zázvoru
- hrsť čerstvých byliniek (koriander, petržlen)
Na bowl:
- 150 g varenej ryže (60 g v surovom stave)
- 50 g mrkva, biela kapusta, pór
- 2 kopcovité lyžice kvasenej červenej kapusty
- 1/4 šalátovej uhorky
- 2 hrste edamame
Čo by sa vám mohlo hodiť na prípravu a servírovanie
Postup
- Mäso si očistite, nakrájajte na kocky a cez noc nechajte marinovať v pripravenej marináde.
- Uvarte edamame a ryžu podľa návodu.
- Uhorku si nakrájajte na plátky. Zeleninu si nakrájajte na tenké prúžky alebo julienne. K tomu, aby ste mali jeden kúsok ako druhý, vám pomôže špeciálna škrabka.
- Na kvapke oleja si orestujte mäso a všetky ingrediencie poskladajte do krabičky.
- Pred podávaním zalejte pripravenou zálievkou.