Veľkonočné čokoládové zajačiky

24. marca 2023
Veľkonočné čokoládové zajačiky
Rozšírte svoj veľkonočný pečiaci repertoár o roztomilé zajačiky z formy Nordic Ware. Odľahčený recept na tieto sladké tortičky bude chutiť nielen dospelým návštevám, ale aj malým koledníkom. Hotové zajačiky vyniknú na nežnom veľkonočnom porceláne, ale aj na každodennom porceláne a riade v pastelových farbách.   

Obtiažnosť: stredná
Príprava: 20 minút
Doba pečenia: 35 minút
Počet porcií: 6
Veľkonočné čokoládové zajačiky

Ingrediencie

Na korpus:

  • 300 g zrelých banánov (bez šupky)
  • 130 g bieleho jogurtu
  • 2 vajcia
  • 60 ml sójového mlieka
  • 50 g čakankového sirupu
  • 20 g kokosového oleja
  • 120 g bio pšeničnej hladkej múky
  • 60 g bio špaldovej celozrnnej múky
  • 50 g kakaa
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku

Na náplň:

  • 75 g jemného tvarohu (v kocke)
  • 75 g kyslej smotany
  • 2 lyžičky cukru

Na polevu:

  • 4 lyžičky cukru
  • 4 lyžičky citrónovej šťavy
  • 2 lyžičky kešu orechového masla

Čo by sa vám mohlo hodiť k pečeniu a servírovaniu

Postup

  1.  Banány rozpučte vidličkou. V robote zmiešajte všetky mokré ingrediencie a vymiešajte ich dohladka. Postupne pridajte suché ingrediencie a spracujte do kompaktného cesta. 
  2.  Cesto prelejte do vymazanej zajačikovej formy a dajte piecť do teplovzdušnej rúry na 170 stupňov. Pečte zhruba 35 minút, v priebehu strážte prepečenie cesta špajľou.
  3.  Medzitým si pripravte náplň. V robote vyšľahajte tvaroh s kyslou smotanou a cukrom. Po vyšľahaní dajte stuhnúť do chladničky.
  4.  Vytvorte si polevu vyšľahaním cukru, citrónovej šťavy a kešu masla.
  5.  Po upečení nechajte zajačikov vychladnúť, odrežte dno a lyžičkou vydlabte cesto. Naplňte pripravenou zmesou, priklopte odrezaným dnom a polejte polevou. 
  6.  Na záver nechajte vychladiť v chladničke, ideálne cez noc.

Ďalšie inšpirácie na veľkonočné pohostenie

Ďalšie inšpirácie na veľkonočné pohostenie