Rozšírte svoj veľkonočný pečiaci repertoár o roztomilé zajačiky z formy Nordic Ware. Odľahčený recept na tieto sladké tortičky bude chutiť nielen dospelým návštevám, ale aj malým koledníkom. Hotové zajačiky vyniknú na nežnom veľkonočnom porceláne, ale aj na každodennom porceláne a riade v pastelových farbách.
Obtiažnosť: stredná
Príprava: 20 minút
Doba pečenia: 35 minút
Počet porcií: 6
Obtiažnosť: stredná
Príprava: 20 minút
Doba pečenia: 35 minút
Počet porcií: 6
Ingrediencie
Na korpus:
- 300 g zrelých banánov (bez šupky)
- 130 g bieleho jogurtu
- 2 vajcia
- 60 ml sójového mlieka
- 50 g čakankového sirupu
- 20 g kokosového oleja
- 120 g bio pšeničnej hladkej múky
- 60 g bio špaldovej celozrnnej múky
- 50 g kakaa
- 2 lyžičky kypriaceho prášku
Na náplň:
- 75 g jemného tvarohu (v kocke)
- 75 g kyslej smotany
- 2 lyžičky cukru
Na polevu:
- 4 lyžičky cukru
- 4 lyžičky citrónovej šťavy
- 2 lyžičky kešu orechového masla
Čo by sa vám mohlo hodiť k pečeniu a servírovaniu
Postup
- Banány rozpučte vidličkou. V robote zmiešajte všetky mokré ingrediencie a vymiešajte ich dohladka. Postupne pridajte suché ingrediencie a spracujte do kompaktného cesta.
- Cesto prelejte do vymazanej zajačikovej formy a dajte piecť do teplovzdušnej rúry na 170 stupňov. Pečte zhruba 35 minút, v priebehu strážte prepečenie cesta špajľou.
- Medzitým si pripravte náplň. V robote vyšľahajte tvaroh s kyslou smotanou a cukrom. Po vyšľahaní dajte stuhnúť do chladničky.
- Vytvorte si polevu vyšľahaním cukru, citrónovej šťavy a kešu masla.
- Po upečení nechajte zajačikov vychladnúť, odrežte dno a lyžičkou vydlabte cesto. Naplňte pripravenou zmesou, priklopte odrezaným dnom a polejte polevou.
- Na záver nechajte vychladiť v chladničke, ideálne cez noc.
Ďalšie inšpirácie na veľkonočné pohostenie
30. marca 2022
Veľkonočná mandľová bábovka
17. marca 2022
Veľkonočná polievka
27. marca 2022
Veľkonočná plnka so slaninou, kešu a jarnými bylinkami
12. februára 2024 Josef Maršálek