Odporúčame servírovať v úžasnom veľkonočnom porceláne , či už si vyberiete ten od spoločnosti Villeroy & Boch alebo Rosenthal.
Čas prípravy: 60min.
Ingrediencie
- 220 g masla
- 6 žĺtkov, vajcia veľkosť M
- 6 bielkov
- 100 g čokolády nakrájanej nadrobno
- 120 g práškového cukru
- 100 g cukru, ideálne hnedého trstinového
- 140 g jemne mletých lúpaných mandlí
- 200 g polohrubej múky
- 2 lyžičky kypriaceho prášku bez fosfátov
- 2 lyžice rumu alebo amaretta
- 80 ml šľahačky
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- štipka soli
Postup
1. Predhrejte si rúru na 170°C
2. Šľahajte maslo, kým nebude z neho krém. Premiešajte soľ, práškový cukor a vanilkový cukor. PO jednom postupne pridávajte žĺtky a šľahajte, kým nevznikne hladký krém. Primiešajte čokoládu s rumom alebo amarettom a pridajte mandle a šľahačku. Vyšľahajte tuhý sneh z vaječných bielkov (kým sa netvoria špičky). Môžete pridať cukor, keď to bude potrebné.
3. Do maslovej zmesi primiešajte múku a prášok do pečiva a opatrne vmiešajte sneh z bielkov. Nalejte cesto do poriadne vymazanej a múkou vysypanej formy na bábovku. Pečte asi 50 až 60 minút.
4. Nechajte vychladnúť a potom vyklopte bábovku z formy na servírovaciu tácku. Pred podávaním ju posypte práškovým cukrom. Podávajte so šľahačkou zmiešanou so škoricou a vanilkovým cukrom.