
Vyskúšajte vynikajúcu, a pritom na prípravu jednoduchú veľkonočnú plnku, ktorú si podľa osvedčeného receptu pripravuje polovica firmy Potten & Pannen - Staněk.
Celková doba prípravy: cca 1 hodina
Celková doba prípravy: cca 1 hodina

Ingrediencie
Čo by sa vám mohlo hodiť na prípravu
Postup
- Maslo rozpustite a nechajte vychladnúť. Veku natrhajte na kusy a vložte do veľkej misy.
- Kúsky sendviča zalejte mliekom, pridajte 8 žĺtkov a postláčajte tak, aby sa mlieko a žĺtky vsiakli.
- Pridajte maslo, na jemno nasekané bylinky, šunku, osoľte, okoreňte a premiešajte. Potom jemne a opatrne vmiešajte sneh z bielkov.
- Do formy vložte papier na pečenie, alebo ju vymažte maslom a vysypte strúhankou.
- Zmes vlejte do zapekacej do formy. Ideálny je obdĺžnikový formát cca 29 x 19 cm.
- Pečte v rúre vyhriatej na 180 ° C približne 40 min.
- Vychladnutú plnku krájajte na plátky a podávajte napríklad so šalátom zo srdiečok hlávkového šalátu a obľúbeným dresingom.
