Jahňacie mäso je tradičnou delikatesou nielen počas veľkonočných sviatkov. Jeho prípravy sa nebojte, je veľmi jednoduchá, a navyše vás odmení krehká, šťavnatá a svieža chuť mäsa ukrytého v bylinkách.
Doba prípravy: cca 35 minút
Ingrediencie
mäso:
jahňací hrebienok
dijonská horčica
soľ, korenie
olej
príloha:
obľúbená zelenina
bylinková krusta:
4 plátky toastového chleba
čerstvý tymián
čerstvý rozmarín
petržlenová vňať
1 lyžice strúhaného parmezánu
soľ
Postup
- Najprv si pripravte zmes na bylinkovú kôrku nasledovne:
Ľahko vyschnutý toastový chlieb zbavte kôrky, z byliniek odstráňte stonky a parmezán nastrúhajte najemno. Všetko vložte do food procesora, kde zmes rozmixujete na konzistenciu podobnú strúhanke. Prípadne na rovnaký účel použite tyčový mixér. - Na veľkej panvici alebo vo veľkom liatinovom hrnci či pekáči rozohrejte olej, a na ňom sprudka opečte osolený a okorenený jahňací chrbát z oboch strán. Mäso potom vyberte a nechajte mierne vychladnúť. Medzitým si predhrejte rúru na 170 ° C.
- Po vychladnutí celý chrbát potrite horčicou a bohato obaľte v bylinkovej kruste. Takto pripravené mäso dajte piecť do rozpálenej rúry na 10 minút.
- Po upečení rozkrájajte mäso na jednotlivé "kotletky" a podávajte s obľúbenou zeleninou.