Veľkonočná mandľová bábovka

30. marca 2022
Veľkonočná mandľová bábovka
Mať v rukáve recept na rýchlu jarnú bábovku sa vždy hodí!
Odporúčame servírovať v úžasnom veľkonočnom porceláne , či už si vyberiete ten od spoločnosti Villeroy & Boch alebo Rosenthal.
Čas prípravy
: 60min.
Veľkonočná mandľová bábovka

Ingrediencie

  • 220 g masla
  • 6 žĺtkov, vajcia veľkosť M
  • 6 bielkov
  • 100 g čokolády nakrájanej nadrobno
  • 120 g práškového cukru
  • 100 g cukru, ideálne hnedého trstinového
  • 140 g jemne mletých lúpaných mandlí
  • 200 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 2 lyžice rumu alebo amaretta
  • 80 ml šľahačky
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • štipka soli

Postup


1. Predhrejte si rúru na 170°C

2. Šľahajte maslo, kým nebude z neho krém. Premiešajte soľ, práškový cukor a vanilkový cukor. PO jednom postupne pridávajte žĺtky a šľahajte, kým nevznikne hladký krém. Primiešajte čokoládu s rumom alebo amarettom a pridajte mandle a šľahačku. Vyšľahajte tuhý sneh z vaječných bielkov (kým sa netvoria špičky). Môžete pridať cukor, keď to bude potrebné.

3. Do maslovej zmesi primiešajte múku a prášok do pečiva a opatrne vmiešajte sneh z bielkov. Nalejte cesto do poriadne vymazanej a múkou vysypanej formy na bábovku. Pečte asi 50 až 60 minút. 

4. Nechajte vychladnúť a potom vyklopte bábovku z formy na servírovaciu tácku. Pred podávaním ju posypte práškovým  cukrom. Podávajte so šľahačkou zmiešanou so škoricou a vanilkovým cukrom. 

Súvisiace a odporúčané produkty