Ingrediencie
- kvalitný extra virgin olivový olej Potten & Pannen
- červené cibule 2 ks
- listový zeler 2 ks
- mrkva 2 ks
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 vetvičky rozmarínu
- 1/2 - 1 čerstvú chilli papričku
- morská soľ, čerstvo namleté čierne korenie
- 2 kg maslovej tekvice
- 2 l kvalitného kuracieho či zeleninového vývaru
Postup
- Vo väčšej panvici podusíme na olivovom oleji nakrájanú cibuľu, zeler, mrkvu, cesnak, rozmarín, chilli a ochutíme soľou a čiernym korením. Dusíme asi 10 minút, kým nebude zelenina mäkká.
- Nakrájanú tekvicu dáme do veľkého hrnca. Pridáme vývar a podusenú zeleninu. Varíme asi hodinu a pol.
- Kým sa všetko varí v hrnci, orestujeme na olivovom oleji tekvicové semienka.
- Po hodine a pol skúsime, či je tekvica mäkká a pokiaľ áno, všetko dôkladne rozmixujeme tyčovým mixérom a dochutíme soľou a čiernym korením.
- Podávame vo väčšej polievkovej mise, pridáme opražené tekvicové semienka a kvapku extra virgin olivového oleja.
Na skvelú tekvicovú polievku použite tie najkvalitnejšie ingrediencie, výsledok vášho kulinárskeho snaženia môžete tiež ovplyvniť varením v kvalitnom riade.
Odporúčame hrnce od nemeckej značky Zwilling, ktoré skvelo vedú teplo a sú vhodné aj na indukciu.
Nádherné servírovanie a pritom tiež veľmi kvalitné varenie zažijete s hrncami značky Staub a ich legendárnymi liatinovými Cocotte hrncami. Na príležitostné podávanie tekvicovej polievky sa výborne hodí Cocotte hrniec práve v tvare tekvice. V tomto hrnci sa vám bude chcieť ale podávať všetko, od polievok po skvelé omáčky. Dobrú chuť!
SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY
Ďalšie recepty z tekvice
14. júna 2022
Tekvicová polievka s chilli
05. februára 2022
Pikantné tekvicové chutney
11. septembra 2023
Tekvicové gnocchi s rukolovým pestom a kozím syrom
12. februára 2022