Použite čili nite na dozdobenie a budete mať pokrm, ktorý poteší i vaše oko - veríme v umenie žiť všetkými zmyslami.
Počet porcií: 4
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- 750 g muškátovej tekvice, olúpanej, na kocky nakrájanej
- 2 veľké zemiaky, olúpané, tiež na kocky nakrájané
- 2 kusy kuracích pŕs, nakrájané na rovnaké kocky ako zelenina
- 4 červené cibule, rozkrojené na štvrtinky a tie potom nakrájané na plátky
- 2 strúčiky cesnaku, olúpané, pokrájané nadrobno
- 600ml zeleninového vývaru
- 2 bobkové listy
- 1 čajová lyžička paradajkovej pasty
- 100 ml smotany
- 4 čajové lyžičky olivového oleja
- čili nite
- 2 štipky rozmarínu
- 1 citrón
- morská soľ a čerstvo namleté čierne korenie
- hladkolistý petržlen, nadrobno nasekaný
Postup
- Poduste cibuľu a cesnak v troch lyžičkách olivového oleja.
- Potom pridajte zemiaky a tekvicu a dobre poduste.
- Pridajte paradajkovú pastu a bobkové listy, zalejte zeleninovým vývarom a smotanou.
- Nechajte v miernom vare pod pokrievkou 15 - 20 minút.
- Medzitým orestujte pokrájané kuracie prsia na dobre rozpálenej panvici na lyžičke olivového oleja s rozmarínom, dobre osoľte a okoreňte.
- Potom kuracie prsia pridajte do podusenej zmesi tekvice a zemiakov.
- Trochu pokvapkajte citrónom a podávajte posypané s čili niťami a nadrobno pokrájaným petržlenom.
- Dobrú chuť!