Svieži rýchly recept plný vitamínov a chutí. Quinoa je bezlepková superpotravina, ktorá vás vďaka svojej vysokej výživovej hodnote udrží dlhšie sýtych a je tak skvelým základom pre vegetariánske jedlá. V kombinácii s restovaným syrom halloumi, čerstvými bylinkami a množstvom zeleniny sa z nej stane naozaj delikátna záležitosť! Vyskúšajte ju pripraviť podľa nového receptu od foodblogera Kluk v zástěře.
Obtiažnosť: stredná
Príprava: 30 min
Počet porcií: 4
Ingrediencie
Šalát:
- 300g varenej quinoy
- 100g červenej kapusty
- 100g mrkvy
- 100g paradajok
- hrsť rukoly
- ½ avokáda
- hrsť čerstvého koriandra
- hrsť čerstvej mäty
- 2 halloumi
- olivový olej
- hrsť slnečnicových semienok
Dresing:
- 2 lyžičky medu
- 2 lyžičky sójovej omáčky
- 2 lyžičky kvalitného arašidového masla
- 2 lyžičky kvalitného olivového oleja
- 4 lyžičky šťavy z limetky
- soľ a korenie
ČO BY SA VÁM MOHLO HODIŤ NA PRÍPRAVU A SERVÍROVANIE
Postup
- Quinou uvarte podľa návodu v osolenej vode, pridajte aj lyžicu dobrej sójovej omáčky.
- Nakrájajte si kapustu a mrkvu na tenké rezančeky. Avokádo, papriku a paradajky na kocky. Bylinky nasekajte najemno.
- Pripravte si dresing. Starostlivo premiešajte med, sójovú omáčku, maslo, olej a šťavu z limetky, kým sa všetky ingrediencie nespoja.
- Zmiešajte nakrájanú zeleninu a bylinky s uvarenou quinou. Zalejte dresingom a premiešajte. Na záver osoľte a okoreňte podľa chuti.
- Na panvici si orestujte halloumi z oboch strán. Na rovnakej panvici si potom opražte slnečnicové semienka.
- Hotový šalát podávajte s plátkami halloumi, posypte slnečnicovými semienkami a ozdobte nechtíkom limetky.
Náš tip: Quinou môžete variť aj v ryžovare rovnakým spôsobom ako ryžu. Semienka najprv prepláchnite, presypte do ryžovaru a pridajte vodu v pomere 2:1 (2 šálky vody na 1 šálku quinoy).
ĎALŠIE RECEPTY KLUKA V ZÁSTĚŘE
07. mája 2023
Morčací bowl na cesty
17. apríla 2023
Rebarborový koláč
27. februára 2023
Pomaly varená fazuľová polievka
13. mája 2023