Pickles – britské kimchi

11. januára 2022
Pickles – britské kimchi

Nakladaná fermentovaná zelenina alebo pickles ozvláštni vaše obľúbené pokrmy

Skúste si pripraviť klasické britské pickles, ale modernejšie. Nakladaná kvasená zelenina príde vhod ako chuťovka ku grilovanému mäsu, hodí sa k hovädziemu mäsu alebo k fish & chips. Podľa nášho tipu pripravenej kimchi sa dobre „kamaráti“ s opečenou grilovacou klobáskou, skvele sadne k dusenému hovädziemu, alebo k vyprážanej rybi čke. Oživí vaše obľúbené pokrmy pikantnou kyslastou chuťou a svojimi sviežimi farbami.

Pickles – britské kimchi

Čo budete potrebovať

Na prípravu fermentovanej zeleniny kimchi môžete využiť Kilner sety pre fermentáciu. Pripravené kimchi najlepšie uchováte v zaváracích pohároch Kilner, v ktorých pripravená lahôdka aj skvelo vyzerá. Zároveň sa dajú opakovane umývať v umývačke riadu – čo je ich ďalšie plus.Tieto poháre od britskej spoločnosti Kilner sú na celý život, a že teda naozaj niečo vydržia, naviac majú aj tradíciu, ktorá vo Veľkej Británii siaha až do roka 1842. 

Kilner – ako sa vám páčí?

Ingrediencie

  • 200 g malých cornichons uhoriek (už dopredu naložených)
  • 1 veľkú bielu cibuľu
  • 4 malé šalotky
  • 100g bielych perličkových cibuliek
  • 100 g sladkej kukurice v slanom náleve
  • ½ väčšej karotky
  • 4 lyžice nakladaného zeleru
  • 2 lyžice kapár
  • 2 stonky čerstvého kôpru
  • čerstvý estragón
  • 2 lyžice dyňových zrniek
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • čerstvo namletá hrubozrnná soľ
  • 100 ml vínneho octu
  • 200 ml vlažnej vody

Postup

  1. Nakladané cibuľky si dvakrát pozdĺžne prekrojte, bielu cibuľu nakrájajte nadrobno. Šalotku naopak nakrájajte na mesiačiky. Všetky tieto ingrediencie dajte do misky.
  2. Karotku – teda mladú mrkvičku – si nastrúhajte na strúhadle, pridajte do misky. Pridajte nakladaný zeler aj s nálevom a premiešajte so všetkými ingredienciami. Kukuricu naopak zlejte a nechajte zatiaľ bokom.
  3. Čo by to bolo za zaváraninu bez poctivej zálievky? Do vyššej nádobky nalejte vlažnú vodu s vínnym octom, trstinovým cukrom, hrubozrnnou soľou a štvorfarebným korením. Poriadne premiešajte, kým sa všetko rozpustí.
  4. Medzitým nasekajte opláchnutý čerstvý kôpor spolu s estragónom a kaparami. Túto nadrobno nasekanú zmes pridajte do nálevu. Dyňové zrnká nechajte celé.
  5. Teraz pekne poháre vrstvite – najprv uhorky, potom pripravenú zmes, vrstvu kukurice a dyňových zrniek. Takto opakujte, kým nie je pohár plný. Zalejte zálievkou tesne pod okraj pohára, priklopte suché kovové viečko a utesnite. Dajte na chladné miesto, ideálne do chladničky a za dva až tri dni máte hotovo.

    P. S: Všimli ste si ako nám pohár krásne hrá sviežimi farbami?

Autor receptu: Daniela Turecká, 
autorka kuchárky Nalož to

Čo sa bude hodiť

Fermentujte ako profesionál



Recepty na ďalšie chuťovky ku grilu

Recepty na ďalšie chuťovky ku grilu

Čo sa ešte bude hodiť