Jednoduchý recept na netradičný dip, ktorý nám na základe našej Grilovacej výzvy poslala Tereza, vychádza z bulharskej kuchyne.
Skutočne výnimočne chutí s pečenými alebo grilovanými zemiakmi, dokonale ladí aj s grilovaným kuracím či morčacím mäsom.
Skutočne výnimočne chutí s pečenými alebo grilovanými zemiakmi, dokonale ladí aj s grilovaným kuracím či morčacím mäsom.
Originál recept Tereza odkukala na svojich cestách v Bulharsku, ľahko si ho upravila a žne s ním úspechy na každej párty.
My sme vyskúšali a môžeme potvrdiť, že zaslúžene.
Ingrediencie
- 1 téglik kyslej smotany
- 2 menšie strúčiky cesnaku
- 1 lyžica narezaného kôpor
- 1 lyžica narezaného petržlenu
- štipka senovky grécky
- štipka soli
- malá hrsť nasekaných vlašských orechov
Postup
Všetky ingrediencie riadne premiešajte a umiestnite do chladničky, aby dip pri servírovaní mal správnu teplotu.
Recepty na ďalšie chuťovky
13. mája 2022
Budapeštianska pomazánka
09. októbra 2024
Pikantné tekvicové chutney
05. februára 2022
Zapečený ovčí syr s jablkami a škoricou
13. februára 2022