Jan Šebek, víťaz českého finále najprestížnejšej barmanskej súťaže Diageo World Class, sa s nami podelil o jeho špeciálny recept na Írsku kávu. Svoju verziu známeho nápoja pomenoval Guatemala Coffee podľa domoviny použitého rumu. Tento legendárny koktail vznikol na írskom letisku, aby zahrial pasažierov, ktorým z dôvodu zlého počasia zrušili let domov. Zohrejte sa v zimných mrazivých dňoch týmto lahodným nápojom od hlavy až po päty.
Obtiažnosť: ľahká
Doba prípravy: 15 minút
Počet porcií: 1
Ingrediencie
- 25 ml Zacapa Centenario
- 10 ml karamelového sirupu
- 60 ml filtrovaná káva z Guatemaly najlepšie s tónmi mliečnej čokolády
- 40 ml vysokopercentnej smotany
- tonka fazuľa
ČO BY SA VÁM MOHLO HODIŤ NA PRÍPRAVU A SERVÍROVANIE
Postup
- Zmiešajte rum, karamelový sirup a pripravenú kávu.
- Smotanu si vyšľahajte do tuhej konzistencie a následne pridajte na vrch pohára s nápojom.
- Na vrch smotanovej čiapky nastrúhajte tonka fazuľa.
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
10. januára 2024
Kuchyňa robí človeka: Jan Šebek
02. júna 2023