Príprava: 15 minút + marinovanie
Grilovanie: asi 15 minút
Príprava čatní: cca 35 minút
Počet porcií: 6
Ingrediencie
- 6 rezňov z kuracích pŕs
- 4 červené cibule
- 1 červenú chilli papričku
- vločky chilli podľa chuti
- čerstvý koriander na posypanie
- domácu bagetu
na marinádu
3 lyžice olivového oleja
2 lyžičky sušeného zázvoru
2 lyžice sójovej omáčky
šťavu z jednej limetky + nakrájané rezy druhej limetky
čerstvo zomleté čierne korenie
soľ
na pikantné cibuľové čatní
1 kg červenej cibule
0,5 dl olivového oleja
1 dcl tmavého balzamikového octu
1 dcl červeného vína
1 lyžičku soli
1 lyžičku drveného čili
½ lyžičky čierneho mletého korenia
150 g hnedého
Postup
1. Deň vopred zmiešame olej, zázvor, sójovú omáčku, limetkovú šťavu, čierne korenie, soľ a do tejto marinády naložíme cez noc kuracie mäso, ktoré sme nakrájali na väčšie kocky.
2. Na druhý deň navliekame na špízy kocky mäsa a osminky cibule. Ogrilujeme zo všetkých strán.
3. Na tanieri špízy posypeme na kolieska nakrájanými chilli papričkami, nasekaným čerstvým koriandrom, vločkami chilli a limetkovými rezmi.
4. Ešte pred grilovaním si pripravíme čatní.
Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska, na väčšej panvici si rozpálime olej a cibuľu, restujeme. K cibuli pridáme cukor a necháme skaramelizovať, miešame 15 minút. Prilejeme víno, ocot, prisypeme soľ, korenie a chilli a dusíme ďalších približne 20 minút. Tekutina sa odparí a vytvorí sa konzistencia akoby sme miešali cibuľovú marmeládu. Janka k tomu presne napísala: „Keď prejdeme vareškou po dne a ostane nám cestička, máme čatní hotové."
Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling aj foto: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk
Ďalšie recepty pre milovníkov grilovania
20. februára 2022
Smotanový dip s kôprom a orechami
06. februára 2022
Smotanový dip s pečenou červenou cibuľkou
13. februára 2022
Slaninová marmeláda – hriešne dobrá pochúťka, na ktorej budete závislý
23. apríla 2022