
Večera na daždivé večery, ktorá zahreje na jazyku aj na duši. Vyskúšajte si pripraviť obľúbené „comfort food“ chilli con carne aj doma. Zaujímavým obohatením tradičného receptu je následné zapečenie v rúre s kukuričnými nachos a syrom čedar. Chrumkavá textúra dodá jedlu kontrast a syr dokonale pikantnú a smotanovú chuť.
Obtiažnosť: stredná
Doba prípravy: 1 hodina
Počet porcií: 5
Obtiažnosť: stredná
Doba prípravy: 1 hodina
Počet porcií: 5

Ingrediencie
- 200 g varenej červenej fazule
- 200 g varenej bielej fazule
- 2 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 plechovka krájaných paradajok
- strúhaný čedar
- kukuričné nachos
- 1 lyžička rímskej rasce
- 1 lyžička jemne pálivej papriky
- 1 čerstvá zelená chilli paprička
- 1/2 lyžičky sušeného oregana
- soľ
- olivový olej
ČO BY SA VÁM MOHLO HODIŤ NA PRÍPRAVU A SERVÍROVANIE
Postup
- Cibuľu aj cesnak nakrájajte nadrobno.
- Chilli papričku pozdĺžne rozkrojte a vyrežte vnútro so semienkami. Očistenú dužinu nakrájajte na drobné prúžky.
- Na oleji sprudka opečte mäso. Mleté mäso bude mať tendenciu spájať sa do väčších kusov. V priebehu sa ich snažte rozdeľovať od seba vareškou.
- Akonáhle mäso zbavíte tekutiny, ktorú pustilo, pridajte nakrájanú cibuľu, chilli a cesnak. Opekajte spolu asi 3 minúty a odstavte.
- Pridajte korenie, bylinky a soľ. Rozmiešajte v zmesi a nechajte rozvoňať. Následne pridajte krájané paradajky, uvarené fazule a asi hrnček horúcej vody alebo vývaru.
- Nechajte pod pokrievkou asi 40 minút dusiť na nízky plameň. Dávajte pozor, aby sa vám zmes nepripálila.
- Rúru predhrejte na 190 stupňov na funkciu gril. Pripravenú zmes rozdeľte na jednotlivé porcie do menších zapekacích misiek a posypte každú porciu strúhaným čedarom a vložte do rúry asi na 7 minút, kým sa syr nezačne roztekať.
- Pred servírovaním dozdobte chrumkavými nachos a posypte čerstvými bylinkami (môžete použiť petržlen, koriander alebo oregano).