Cnie sa vám po exotike? Za 20 minút si pripravíte jeden z tradičných thajských pokrmov a môžete tak aspoň čiastočne zaspomínať na krásnu dovolenku.
Príprava: cca 20 minút
Počet porcií: pre 4 osoby
Ingrediencie
4 kuracie prsia
3 stredné zemiaky
6 - 7 cherry paradajok
1 paprika
400 ml kokosového mlieka
200 ml kuracieho vývaru
2 - 3 lyžice žltej karí pasty
2 lyžičky kvalitné sójovej omáčky
2 lyžičky rybacej omáčky
2 lyžičky trstinového cukru
čerstvý koriander
Postup
- Najprv si pripravte zeleninu, ktorú očistite a pokrájajte - papriku na prúžky, ošúpané zemiaky na kocky, cherry paradajky rozkrojte.
- Mäso nakrájajte tiež na prúžky.
- Do soté panvice nalejte kokosové mlieko a za častého miešania zohrejeme takmer do varu. Do horúceho mlieka rozmiešajte karí pastu.
- Potom pridajte nakrájané kuracie kúsky, prilejte vývar a varte 5 minút.
- Potom zmes dochuťte rybou omáčkou, sójovou omáčkou a ľahko oslaďte trstinovým cukrom. Na záver pridajte zeleninu a varte ďalšie 4 minúty.
- Podávajte najlepšie s jasmínovou ryžou, dozdobiť môžete čerstvým koriandrom.