Letná slabosť každého milovníka grilovania? Šťavnatý burger! Pripravte si odľahčený variant z morčacieho mäsa, ktorá sa stane stálicou na vašom menu. Náplň môžete meniť podľa aktuálnych chutí. K morčaciemu mäsu sa bude skvele hodiť aj šalátová uhorka alebo avokádo.
Náročnosť: ľahká
Doba prípravy: 20 minút
Doba grilovania: 15 minút
Počet porcií: 6
Ingrediencie
Burger:
- 6 ks kaiserka žemlí
- 800 g mletých morčacích pŕs
- 12 plátkov slaniny
- 100 g jarnej cibuľky
- 200 g paradajok
- hrsť valeriánky poľnej
- olej
- soľ, korenie
Dip:
- 50 g strúhaného chrenu
- 100 g kyslej smotany
- 100 g majonézy
- citrónová kôra z jedného citróna
- soľ, korenie
Postup
- Paradajky nakrájajte na jemné plátky. Jarnú cibuľku nakrájajte najemno.
- Mleté morčacie mäso osoľte, okoreňte, pridajte najemno nakrájanú jarnú cibuľku, prepracujte a mäso rozdeľte na 6 rovnakých dielov a vytvarujte burgre v lise na hamburgery.
- Na gril dajte grilovaciu liatinovú tácku a rozpáľte na cca 220 C°. Namažte tukom, na ktorý vložte vytvarované mäso a grilujte z každej strany cca 5 minút. Pre istotu môžete použiť kuchynský teplomer (ideálna vnútorná teplota 74 C °). Vedľa mäsa dajte grilovať slaninu nakrájanú na plátky a grilujte dozlatista.
- Medzitým si pripravte dip. V miske zmiešajte kyslú smotanu a majonézu, dochuťte chrenom, citrónovou kôrou, soľou a čiernym korením.
- Kaiserky rozrežte pozdĺžne na polovicu a opečte ich zo strany rezu na tuku do zlatista.
- Opečené kaiserky natrite dipom a naplňte valeriánkou, paradajkami, morčacím mäsom a slaninou.
05. mája 2021 Zdeněk Pohlreich
Kuracie stehná podľa Zdeňka Pohlreicha
05. februára 2022
Kuracia saltimbocca
06. februára 2022