Ľahká letná večera v talianskom štýle, na ktorú potrebujete len pár ingrediencií a dobrou panvicu.
Pravá talianska saltimbocca sa pripravuje z tenko naklepaných plátkov mäsa z teľacej kotlety, parmskej šunky a čerstvých šalviových lístkov. V našom recepte sme zamenili teľacinu za kuracinu a pridali sme zeleninový šalát. Porcia tak akurát na ľahkú letnú večeru.
Počet porcií: 4
Doba prípravy: 20 minút
Ingrediencie
- 4 kuracie prsné rezne
- 4 lístky šalvie
- 4 hrste rukoly
- 1 granátové jablko
- 1 citrón
- 4 plátky parmskej šunky
- 100 ml suchého bieleho vína
- 2 lyžice prepusteného masla
- biele korenie, soľ, olivový olej
Postup
1. Kuracie rezne naklepte, jemne okoreňte, každý stočte do rolky a zabaľte do plátky parmskej šunky, navrch položte 2 lístky čerstvej šalvie a pripevnite špáratkom alebo špajlou.
2. Rozohrejte na panvici maslo a pripravené rolky z kuracieho mäsa na ňom prudko osmaže z oboch strán dozlatista, cca 2 minúty každú stranu. Začnite staranou so šunkou a šalviou, pri tom mäso veľmi ľahko osoľte.
3. Znížte teplotu a restujte ďalších 5 minút, tak opečené mäso podlejte vínom, nechtajte prevrieť cca 2–3 minúty, až sa väčšia časť vína odparí, tak panvicu odstavte zo zdroja tepla, šťavu zjemnite lyžickou masla a nechajte 2 minúty oddychovať.
4. Na tanier vždy dajte hrsť rukoly, pokvapkajte olivovým olejom, ľahko okoreňte a osoľte, pridajte lyžicu granátových semienok. Navrch položte kuraciu rolku a zalejte lyžičkou šťavy. Podávajte s čerstvým pečivom.
Kuracia saltimbocca výborne chutí tiež s čerstvými cestovinami; nevyhnutným doplnkom je samozrejme v každom prípade dobre vychladené biele víno.
Na zdravie!