
Čas prípravy: 35 minút
Počet porcií: 4–5

Nestíhate a nechce sa vám premýšlat, co zase uvarit na obed? Máme pre vás velkonocný farebný tanier, ktorý rozveselí aj tých najväcších hundrošov.
Ingrediencie
- 2 velké zemiaky
- 1 menší batát
- 1 velká mrkva
- 1 cervená repa
- 4–5 vajec (podla poctu porcií)
- 2 lyžice cerstvého alebo prepusteného masla
- 1 malá lyžicka olivového oleja
- cerstvá rukola alebo listy púpavy
Postup
1. Najprv umyte repu, nelúpte ju ani ju nekrájajte, len ju lahko nadrežte z oboch strán na konci, pokvapkajte olivovým olejom a jemne osolte, zabalte do alobalu, vložte do akejkolvek zapekacej misky a dajte do rúry vyhriatej na 200 °C, na cca 20 minút zapiect.
2. Mrkvu a zemiaky olúpte, nakrájajte na kocky. Na panvici rozohrejte lyžicu masla a vložte zeleninu. Premiešajte, osolte a priklopte pokrievkou. Nechajte na strednom stupni dusit 15 minút.
3. Vymažte si zapekaciu misku ci pekácik maslom, vyklopte do nej podusenú zeleninu. Rúru nevypínajte, len vyberte repu, pomocou vidlice ju olúpte a nakrájajte na kocky. Tie prihodte do zapekacej misky k ostatnej zelenine a vložte naspät do rúry a dalších 10 minút.
4. Medzitým si v panvici na lievance na masle usmažte príslušný pocet volských ôk.
Ak by ste nemali panvicu na lievance, smažte po jednom ci dvoch kúskoch na panvici tak, aby sa vám vajcia nespojili.
5. Po vytiahnutí misky z rúry vhodte pripravené lístky rukoly alebo púpavy, lahko premiešajte a ihned dávajte na taniere. Volské oko položte navrch.
Náš tip
Ak by ste chceli mat zmes pikantnejšiu, skúste do zeleniny vmiešat na posledných 10 minút ešte rozdrvený cesnak (2-3 strúciky), alebo ihned po vytiahnutí z rúry na zeleninovú zmes nastrúhat syr s modrou plesnou.
Ak ste hraví a varíte najmä pre deti, môžete sa so zeleninou a vajíckom na tanieri pohrat a vykúzlit tak rôzne obrázky alebo veselé tváricky.