
V hlavnej úlohe cuketa! Úspech tejto rýchlej večere, či malej pochúťky na lenivé popoludnie, je zaručený.
Cuketa je v našej kuchyni celoročná stálica. Jej najväčšou výhodou je, že ju môžete schovať takmer do všetkého, či už vareného alebo pečeného. Dnes vám ju ale predstavíme v hlavnej úlohe spoločne s tradičným gréckym dipom z jogurtu, cesnaku, uhorky a kôpru.
Cuketa je v našej kuchyni celoročná stálica. Jej najväčšou výhodou je, že ju môžete schovať takmer do všetkého, či už vareného alebo pečeného. Dnes vám ju ale predstavíme v hlavnej úlohe spoločne s tradičným gréckym dipom z jogurtu, cesnaku, uhorky a kôpru.
Čas prípravy: 45 minút vrátane pečenia
Počet porcií: 4-6

Ingrediencie
Hranolky:
- 3 cukety
- 150 g Panko strúhanky
- 60 g celozrnnej múky
- 45 g parmezánu
- 2 veľké vajcia
- sušené oregano a bazalka
- korenie a soľ na dochutenie
Tzatziki:
- 2 šalátové uhorky
- 2 lyžice kôpru
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g gréckeho jogurtu
- soľ a korenie na dochutenie
ČO BY SA VÁM MOHLO HODIŤ NA PRÍPRAVU A SERVÍROVANIE
Postup
Hranolky:
- Predhrejte rúru na 218 ° C.
- V múke obaľte na hranolky nakrájanú cuketu v múke.
- Zmiešajte Panko strúhanku, najemno nastrúhaný parmezán, bylinky, korenie a soľ vo veľkej mise a odložte zatiaľ nabok.
- V inej miske rozšľahajte vajcia.
- Do vajec postupne namočte pomúčené cukety a obal dokončite v zmesi zo strúhanky.
- Obalené hranolky rozmiestnite na plech prikrytý papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre 20-30 minút.
Tzatziki:
- Nahrubo nastrúhajte uhorky, osoľte ich, zamiešajte a odložte na niekoľko minút do sitka, aby pustili vodu.
- Uhorky vyžmýkajte od prebytočnej vody a zmiešajte s ostatnými ingredienciami a máte hotovo.
Náš tip: Vedeli ste, že jemné strúhadlo Microplane Zester môžete použiť namiesto lisu na cesnak? Cesnakové strúčiky na ňom nastrúhate na jemnú pastu, ktorú využijete do omáčok aj dipov.