Pečené cuketové hranolky s tzatziki

06. januára 2022
Pečené cuketové hranolky s tzatziki
V hlavnej úlohe cuketa! Úspech tejto rýchlej večere, či malej pochúťky na lenivé popoludnie, je zaručený.

Cuketa je v našej kuchyni celoročná stálica. Jej najväčšou výhodou je, že ju môžete schovať takmer do všetkého, či už vareného alebo pečeného. Dnes vám ju ale predstavíme v hlavnej úlohe spoločne s tradičným gréckym dipom z jogurtu, cesnaku, uhorky a kôpru.

Čas prípravy: 45 minút vrátane pečenia

Počet porcií: 4-6

Pečené cuketové hranolky s tzatziki

Ingrediencie

Hranolky:

  • 3 cukety
  • 150 g Panko strúhanky
  • 60 g celozrnnej múky
  • 45 g parmezánu
  • 2 veľké vajcia
  • sušené oregano a bazalka
  • korenie a soľ na dochutenie

Tzatziki:

  • 2 šalátové uhorky
  • 2 lyžice kôpru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 g gréckeho jogurtu
  • soľ a korenie na dochutenie

ČO BY SA VÁM MOHLO HODIŤ NA PRÍPRAVU A SERVÍROVANIE

Postup

Hranolky:

  • Predhrejte rúru na 218 ° C.
  • V múke obaľte na hranolky nakrájanú cuketu v múke.
  • Zmiešajte Panko strúhanku, najemno nastrúhaný parmezán, bylinky, korenie a soľ vo veľkej mise a odložte zatiaľ nabok.
  • V inej miske rozšľahajte vajcia.
  • Do vajec postupne namočte pomúčené cukety a obal dokončite v zmesi zo strúhanky.
  • Obalené hranolky rozmiestnite na plech prikrytý papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre 20-30 minút.

Tzatziki:

  • Nahrubo nastrúhajte uhorky, osoľte ich, zamiešajte a odložte na niekoľko minút do sitka, aby pustili vodu.
  • Uhorky vyžmýkajte od prebytočnej vody a zmiešajte s ostatnými ingredienciami a máte hotovo.

Náš tip: Vedeli ste, že jemné strúhadlo Microplane Zester môžete použiť namiesto lisu na cesnak? Cesnakové strúčiky na ňom nastrúhate na jemnú pastu, ktorú využijete do omáčok aj dipov.

ĎALŠIE LETNÉ ZELENINOVÉ RECEPTY

ĎALŠIE LETNÉ ZELENINOVÉ RECEPTY