Dokonalá príloha k mäsu a rybám alebo samostatný chod, ktorý môžete doplniť napríklad dresingom z kyslej smotany alebo volským okom.
Ingrediencie
- 600 g batátov
- 2 červené cibule
- 12 lístkov čerstvej šalvie
- 6 lyžic olivového oleja
- ½ lyžice celého rímskeho kmínu
- soľ
- čierne korenie
Postup
- Olúpte batáty a nakrájajte ich na cca 1 cm hrubé plátky. Cibuľu olúpte a nakrájajte na osminky.
- Plátky batátov rozprestrite do zapekacej nádoby, kúsky červenej cibule poskladajte na ne, posypte rímskym kmínom, osoľte a okoreňte. Potom poriadne pokvapkajte olivovým olejom.
- Pečte asi 30 minút v rúre predhriatej na 180 °C, kým cibuľa a batáty nezmäknú a nezačnú voňať.
- Pridajte lístky šalvie a pečte ďalších 5–10 minút, kým lístky nie sú chrumkavé.
Porcelánové zapekacie misy Clever Cooking
Celú kolekciu Clever Cooking nájdete na našom e-shopu alebo v kamenných predajniach, pozrieť sa môžete aj na článok na našom blogu o tom, ako ľahko sa v tomto riade nielen zapeká či ohrieva v mikrovlnnej rúre, ale tiež ako sa dobre umýva. Všetok riad s vekom Clever Cooking tiež perfektne poslúži na skladovanie potravín, takže môžete mať navyše aj dobrý pocit, že sa vyhnete používaniu nechceného plastu.