Malé huby jasno oranžovej farby, ktorých niekedy bývalo všade plno. Dnes ich síce nie je tak úplne jednoduché nájsť, keď sa vám to ale podarí, na každom jedle z nich si dokonale pochutnáte. Tento recept navyše zvládnete so všetkým do 30 minút.
Dusené lišky na paprike so kyslou smotanou
Okrem čerstvých húb a ďalších ingrediencií budete potrebovať hlubšiu panvicu, s priemerom podľa počtu pripravovaných porcií.
Ingrediencie
- čerstvo nazbierané lišky podľa počtu osôb (1 plná hrsť / 1 osoba)
- sladká paprika – 1/2 lyžičky na každú porciu
- cibuľa – pol strednej cibule na každú porciu
- soľ podľa zvyku
- kyslá smotana – téhlik na 4 porcie
- čerstvé oregano – nasekané lístky (1/2 lyžice na porciu)
Postup
1. Na panvici speňte nadrobno nakrájanú cibuľku, zasypte paprikou a rozmiešajte
2. Pridajte očistené a pokiaľ sú väčšie, tak aj nakrájené lišky, osoľte, aby pustili šťavu, nepodlievajte a pod pokrievkou zakryté duste cca 15-20 minút
3. Po uplynutí času podlejte smotanou a varte len tak dlho, aby omáčka zhustla.
4. Zasypte oreganom, premiešajte a môžete podávať. S čerstvým chlebom alebo varenými novými zemiakmi.