Doba prípravy a varenia: 10 minút
Počet porcií: 4-5
Ďalší zo seriálu receptov Varte doma v kľude, ku ktorého príprave, okrem surovín, potrebujete aj kvalitnú, hlbšu panvicu. Autorom receptu je tentoraz charizmatický sardínsky kuchár Gianfranco "Frankie" Coizza, nadšenec, ako inak, do talianskej kuchyne, a tiež fantastický lektor v našej škole varenia Gourmet Academy v Prahe.
FETTUCCINE ALLA ALFREDO CHUTIA VŠETKÝM
Milujeme cestoviny! Prečo? Pretože na ne vždycky nájdeme ingrediencie doma, a pretože ich pripravíme rýchlejšie, než deti vbehnú do kuchyne a od hladu nám ju zbúrajú.
Ingrediencie
- čerstvé cestoviny fettuccine
- 200 g masla
- 350 g syra Parmigiano
- 1 BIO citrón
- čerstvá bazalka
Ak nemáte doma čerstvé cestoviny, nahraďte ich sušenými, ktoré uvarte al dente, tzv na skus. Je dôležité, aby neboli úplne mäkké, lepivé.
Postup
- Uvarte cestoviny v osolenej vode (cca 3 min). Na hlbšej panvici rozpustite polovicu masla.
- Len čo budú fettuccine al dente, sceďte ich tak, že v hrnci zostane na dne trochu vody. Rezance prehoďte do väčšej panvice. Vodu nechajte v hrnci a odložte.
- Poriadne premiešajte. Pridajte zvyšok masla, syr Parmigiano, trochu citrónovej kôry a pár kvapiek citrónovej šťavy.
- Pri servírovaní ozdobte lístkami čerstvej bazalky.
Náš tip: Ako to Taliani robia, že majú cestoviny vždy tak krémové? Keď ich zlievajú, nechávajú si v hrnci trochu vody, ktorú potom po troškách pridávajú i do samotného jedla. Voda z cestovín plná škrobu totiž skvelo funguje ako spojivo.
Ďalšie recepty
07. januára 2022
Na panvici 1: Risotto so špargľou a syrom Toma
07. januára 2022