Geniálny večer za pár minút
Pár ingrediencií, kvalitná panvica a geniálna večera je za pár minút
Charizmatický sardínsky kuchár Gianfranco “Frankie” Coizza, nadšenec do talianskej kuchyne, gastro konzultant a executive chef v The Finery a fantastický lektor v našej škole varenia Gourmet Academy, pre vás pripravil recepty, ktoré sú úžasné svojou chuťou a senzačne jednoduché na prípravu. Obsahujú ingrediencie typické pre taliansku kuchyňu, sezónne suroviny a tipy, ktoré vám uľahčia varenie. Nemusíte sa zbaliť a cestovať do diaľok, aby ste sa s nami mohli vydať na výlet po slnečnom Taliansku. Stretneme sa v kuchyni!
KREVETY S CHILLI, PETRŽLENOVOU VŇAŤOU, CESNAKOM A VÍNOM VERMENTINO
Stačí len krevety a päť ingrediencií a v rekordnom čase pripravíte luxusnú večeru pre vzácnu návštevu. Krevety servírujte so sviežou citrónovou limonádou alebo s bielym vínom.
Ingrediencie
- 840 g kreviet
- 8 – 10 g chilli papričiek
- cesnak
- petržlenová vňať
- 500 ml bieleho vína Vermentino di Sardegna
Postup
Na nepriľnavej panvici rozohrejte olej s cesnakom a chilli papričkami a pridajte olúpané krevety.
Na nepriľnavej panvici rozohrejte olej s cesnakom a chilli papričkami a pridajte olúpané krevety.
Rýchlo orestujte a potom krevety podlejte bielym vínom. Chvíľku povarte, aby sa vyparil alkohol.
Nakoniec do panvice vhoďte nasekanú petržlenovú vňať a nastrúhajte trochu citrónovej kôry, naposledy premiešajte a môžete servírovať.
Náš tip: Pre čo najautentickejší zážitok z pripraveného pokrmu kupujte krevety čerstvé alebo čerstvo zmrazené ihneď po výlove priamo na lodi. Pripravíte ich tak, že zo všetkého najskôr odlomíte hlavičku, krevetu vylúpnete a chrbát narežete.
Ďalšie recepty
07. januára 2022
Na panvici 1: Risotto so špargľou a syrom Toma
11. januára 2022
Výborné fettucine alla Alfredo
07. januára 2022