Stredomorský šalát s kuskusom

27. júla 2023
Stredomorský šalát s kuskusom

Pripravte dokonale nadýchaný kuskus. Ideálny ako príloha k mäsu alebo rybám alebo ako ľahká večera.

Na dosiahnutie dokonalej štruktúry odporúčame kuskus nevariť. Zrná stačí krátko opražiť na panvici, zaliať horúcim vývarom a nechať odstáť pod pokrievkou. 
 

Obtiažnosť: ľahká 

Príprava: 20 minút 

Počet porcií: 3 porcie 

Stredomorský šalát s kuskusom

Ingrediencie

  • polievková lyžica olivového oleja 
  • 160 g kuskusu 
  • 1 čajová lyžička bujónu prášku 
  • 230 ml zeleninového vývaru 
  • 30 g mäty 
  • 30 g petržlenovej vňate 
  • 1 červená cibuľa 
  • paradajky 
  • 30 g hrozienok 
  • polievkové lyžice citrónovej šťavy 

CO BY SE VÁM MOHLO HODIT K PŘÍPRAVĚ A SERVÍROVÁNÍ

Postup

  1. Na panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte kuskus a premiešajte kým kuskus nezíska zlatistú farbu. 
  2. Ku kuskusu prilejte horúci vývar, prikryte pokrievkou a nechajte 10 minút odstáť. 
  3. Odstráňte pokrievku a premiešajte kuskus vidličkou. Kuskus by mal byť mäkký a mal by absorbovať všetok vývar. 
  4. Mätu a petržlenovú vňať nasekáme. Červenú cibuľu nakrájajte nadrobno. Z paradajok odstráňte dužinu a nakrájajte na malé kocky. 
  5. Kuskus zmiešajte s nakrájanou zeleninou, citrónovou šťavou a hrozienkamiPremiešajte a ihneď podávajte. 

ďalšie ľahké recepty

ďalšie ľahké recepty