Recept zo Španielska, ktorým nasýtite celú rodinu. Rýchlovka z jedného hrnca.
Čas prípravy: cca 25 min
Porcií: 4–6
Čas prípravy: cca 25 min
Porcií: 4–6
Ingrediencie
- 350 g pene (špagety, kolienka...)
- 1 ks červenej cibule na polkolieska
- 1 ks strednej cukety na kocky
- 100 g choriza (zbaveného črievka) na kolieska alebo malé kocky
- 2 strúčiky cesnaku (rozdrvený)
- 1 ks papriky (pol žltej a červenej) na kocky, prúžky
- 4–5 stoniek čerstvej špargle na 5 cm kúsky
- 100 g ružičiek brokolice na polky
- 250 g cherry paradajok na polky
- 2 hrste listovej zeleniny (špenát, rukola...)
- soľ a čierne korenie
- 3 a 1/2 hrnčeka vody
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžice bieleho vína
* Zeleninu môžete meniť podľa sezóny. Hodia sa napríklad aj šampiňóny, mrkva, baklažán či karfiol.
Postup
- Všetky ingrediencie vložte do hrnca One Pot.
- Pridajte vodu a biele víno.
- Hrniec priklopte pokrievkou, priveďte k varu a potom pokrievku odoberte.
- Varte odkryté 7-9 min., kým nebudú cestoviny mäkké (čas závisí od druhu použitých cestovín).
- Občas premiešajte, aby sa cestoviny neprilepili k dnu.
- Na tanieri môžete cestoviny posypať syrom, bazalkou a ozdobiť paradajkami.