Cestoviny z jedného hrnca s paprikou, cuketou a chorizom

26. februára 2022
Cestoviny z jedného hrnca s paprikou, cuketou a chorizom
Recept zo Španielska, ktorým nasýtite celú rodinu. Rýchlovka z jedného hrnca.

Čas prípravy: cca 25 min
Porcií: 4–6
Cestoviny z jedného hrnca s paprikou, cuketou a chorizom

Ingrediencie

  • 350 g pene (špagety, kolienka...)
  • 1 ks červenej cibule na polkolieska
  • 1 ks strednej cukety na kocky
  • 100 g choriza (zbaveného črievka) na kolieska alebo malé kocky
  • 2 strúčiky cesnaku (rozdrvený)
  • 1 ks papriky (pol žltej a červenej) na kocky, prúžky
  • 4–5 stoniek čerstvej špargle na 5 cm kúsky
  • 100 g ružičiek brokolice na polky
  • 250 g cherry paradajok na polky
  • 2 hrste listovej zeleniny (špenát, rukola...)
  • soľ a čierne korenie
  • 3 a 1/2 hrnčeka vody
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžice bieleho vína

* Zeleninu môžete meniť podľa sezóny. Hodia sa napríklad aj šampiňóny, mrkva, baklažán či  karfiol.  

Postup

  • Všetky ingrediencie vložte do hrnca One Pot.
  • Pridajte vodu a biele víno.
  • Hrniec priklopte pokrievkou, priveďte k varu a potom pokrievku odoberte.
  • Varte odkryté 7-9 min., kým nebudú cestoviny mäkké (čas závisí od druhu použitých cestovín).
  • Občas premiešajte, aby sa cestoviny neprilepili k dnu.
  • Na tanieri môžete cestoviny posypať syrom, bazalkou a ozdobiť paradajkami.

Ďalšie recepty

Ďalšie recepty

Súvisiace a odporúčané produkty