Pripravte dokonale nadýchaný kuskus. Ideálny ako príloha k mäsu alebo rybám alebo ako ľahká večera.
Na dosiahnutie dokonalej štruktúry odporúčame kuskus nevariť. Zrná stačí krátko opražiť na panvici, zaliať horúcim vývarom a nechať odstáť pod pokrievkou.
Obtiažnosť: ľahká
Príprava: 20 minút
Počet porcií: 3 porcie
Ingrediencie
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 160 g kuskusu
- 1 čajová lyžička bujónu prášku
- 230 ml zeleninového vývaru
- 30 g mäty
- 30 g petržlenovej vňate
- 1 červená cibuľa
- 3 paradajky
- 30 g hrozienok
- 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy
CO BY SE VÁM MOHLO HODIT K PŘÍPRAVĚ A SERVÍROVÁNÍ
Postup
- Na panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte kuskus a premiešajte kým kuskus nezíska zlatistú farbu.
- Ku kuskusu prilejte horúci vývar, prikryte pokrievkou a nechajte 10 minút odstáť.
- Odstráňte pokrievku a premiešajte kuskus vidličkou. Kuskus by mal byť mäkký a mal by absorbovať všetok vývar.
- Mätu a petržlenovú vňať nasekáme. Červenú cibuľu nakrájajte nadrobno. Z paradajok odstráňte dužinu a nakrájajte na malé kocky.
- Kuskus zmiešajte s nakrájanou zeleninou, citrónovou šťavou a hrozienkami. Premiešajte a ihneď podávajte.
ďalšie ľahké recepty
25. júna 2023
Buddha bowls – misky plné chutí
26. februára 2022
Cestoviny z jedného hrnca s paprikou, cuketou a chorizom
29. decembra 2021
Talianske rizoto s krevetami alebo slávkami a citrónom
12. januára 2023