
Známa česká návrhárka Liběna Rochová sa s nami podelila o svoj obľúbený recept na zverinu. Pripravte si podľa nej srnčie stehno na víne s pečeným cesnakom a cibuľou. Rozpadajúce sa srnčie odporúčame servírovať s pohárom červeného vína, ktoré doplní výraznú chuť mäsa.
Obtiažnosť: stredná
Čas prípravy: 5 hodín
Počet porcií: 4
Obtiažnosť: stredná
Čas prípravy: 5 hodín
Počet porcií: 4

Ingrediencie
- 700 g srnčie stehno
- 2 ks bobkového listu
- 3 guličky jalovca
- 2 guličky nového korenia
- 3 guličky čierneho korenia
- 1 palička cesnaku
- 1 väčšia cibuľa
- 500 ml suchého červeného vína
- 250 ml hovädzieho alebo zverinového vývaru
Čo by sa vám mohlo hodiť k vareniu a servírovaniu
Postup
- Srnčie stehno vložte do liatinového hrnca na pomalé pečenie Staub Cocotte.
- Pridajte bobkový list, nové korenie a jalovec.
- Cesnak aj cibuľu rozkrojte napoly a so šupkou položte na mäso.
- Zalejte vývarom a vínom.
- Rúru si rozohrejte na 130 stupňov na horúci vzduch a pečte zhruba 5 hodín, kým sa mäso nerozpadá.
- Servírujte s knedľou, pečeným zemiakom alebo grilovanými šampiónmi.