Doba prípravy: 7 minút
Počet porcií: 3 - 4
Naše cestovanie zakončíme v hlavnom meste Maďarska, v Budapešti. Meste mnohých termálnych kúpeľov, malých kaviarničiek, skvelého jedla, hŕbu historických pamiatok a samozrejme obchodíkov s preslávenou maďarskou paprikou.
Ingrediencie
1 vanička plnotučného tvarohu
2 lyžice kyslej smotany
1 malá lyžička obľúbenej majonézy
1 malá cibuľka alebo šalotka
štipka soli
štipka čierneho korenia
štipka cukru
1 malá lyžička kvalitnej maďarskej papriky
petržlenová vňať či iné zelené bylinky na ozdobu
Postup
- Cibuľku pokrájajte nadrobno.
- Tvaroh a kyslú smotanu zmiešajte, pridajte majonézu, prisypte cibuľku a ostatné prísady. Dobre vidličkou premiešajte alebo môžete použiť ručný šľahač, nátierka bude krémovejšia.
- Podľa svojej chuti ešte pridajte soľ či korenie.
- Výborná bude s čerstvým domácim chlebom. Inšpirovať sa môžete tu
Tip:
Ak nie je paprika vašim favoritom, nasekajte si namiesto nej čerstvé bylinky alebo pažítku a vôbec nešetrite - cca 1 hrnček. Namiesto tvarohu môžete použiť krémový syr.