Vyskúšajte ďalší obľúbený recept cukrárskeho mága Josefa Maršálka, v ktorom sa prelínajú osviežujúca vôňa citróna s chuťou pistácií v dokonalej sladenej kompozícii.
Počet porcií: 50 ks
Čas pečenia: 20 až 25 min
Počet porcií: 50 ks
Čas pečenia: 20 až 25 min
Ingrediencie
Cesto:
- 140 g maslo
- 190 g múka
- 20 g pistáciovej pasty
- 60 g cukor krupica
- 35 g sekané pistácie
- 10 g citrónová šťava
- 1 citrón - kôra
- 1 g soľ
Na dokončenie:
- 100 g cukor krupica
Postup
- V mise rozmiešajte dohladka zmäknuté maslo, cukor, pistáciovú pastu, soľ a citrónovú kôru do peny.
- Potom pridajte citrónovú šťavu a krátko zamiešajte.
- Nakoniec vmiešajte múku a sekané pistácie a vypracujte hladké a pevné cesto.
- Rozdeľte na dva diely a každý vyvaľkajte na valček s priemerom 3 cm.
- Poriadne z vonkajšej strany obaľte v kryštálovom cukre a dajte do chladničky na niekoľko minút stuhnúť.
- Nakrájajte na plátky asi 1,5 cm hrubé, odkladajte na plech s papierom na pečenie, vždy kúsok ďalej od seba a pečte pri 150 °C program horúci vzduch, kým okraje ľahko nebudú zlatisté, asi 20 až 25 minút.
- Nechajte vychladnúť a uchovávajte vo vzduchotesnej dóze.
Ďalšie vianočné recepty cukrára Josefa Maršálka
06. decembra 2022 Josef Maršálek
Melasové perníčky s rumovou polevou
05. decembra 2022 Josef Maršálek