Vďaka "tajnej" ingrediencii, mandľovej múke, budú vaše muffinky krásne vláčne, navyše získajú jemne orechovú príchuť, ktorá dokonale ladí so syrom a paradajkami. Dobrú chuť!
Čas prípravy: cca 35 minút
Suroviny zodpovedajú množstvu cesta na 12 mufinov
Ingrediencie
Na cesto:
- 150 g hladkej múky
- 45 g mandľové múky
- 6 g prášku do pečiva
- 4 g soli
- 1 g čierneho korenia
- 5 ks vajec veľkosť M
- 90 g olivového oleja
- 220 g na kúsky pokrájaných paradajok
- 150 g tvrdého syra typu ementál či chedar
- bylinky podľa chuti
Na dokončenie:
- 50 g plátkov mandlí
Budete potrebovať formu na muffiny:
Postup
- Kým začnete s prípravou cesta, zapnite rúru na 170 °C.
- Do misy navážte múku, mandľovú múku, soľ, čierne korenie, prášok do pečiva a zamiešajte. (Sypké suroviny sa miešajú ľahšie a prášok do pečiva sa tak dostane všade tam, kde bude počas pečenia potrebný.)
- Pridajte nastrúhaný syr, paradajky, vajcia, nasekané bylinky a olej a stierkou krátko premiešajte.
- Hmotu rozdeľte do formičiek, ktoré ste poctivo vytreli olivovým olejom, posypte mandľami a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry.
- Pečte pri teplote 170 °C asi 15 až 20 minút, alebo kým špajľa po vytiahnutí nezostane suchá.
- Ešte vlažné muffiny opatrne vyberte z formy, v ktorej sa piekli.
Ďalšie recepty cukrára Josefa Maršálka
12. augusta 2022 Josef Maršálek
Spálený cheesecake podľa Josefa Maršálka
23. septembra 2024 Josef Maršálek
Tekvicová torta s mliečnou čokoládou podľa Pepu Maršálka
14. februára 2022 Josef Maršálek