Moderná, delikátna chuťovka, ktorá nevyžaduje veľa práce ani času.
Obľúbenosť kozích syrov v našej krajine posledné roky rastie, a tak zoženiete niekoľko veľmi kvalitných syrov nielen v supermarketoch, ale tiež u lokálnych farmárskych výrobcov. Vydajte sa vybavený rúškom na farmársky trh a zamerajte svoju pozornosť práve na kozí syr.
Doba prípravy: cca 25 minút vrátane rozpekania
Počet porcií: 4-5
Ingrediencie
na pomazánku:
300 g čerstvého kozieho syra
150 ml smotany na šľahanie (30%)
čerstvý rozmarín, nasekaný najemno
kôra z 1 citróna (bio) alebo 1 lyžička sušenej
čerstvo pomleté čierne korenie
na crostini:
francúzska bageta
olivový olej
1 lyžica čerstvého tymiánu, nasekaného
na ozdobenie a ochutenie:
50 g vlašských orechov
korenie, soľ
Postup
- Do misky dajte všetky ingrediencie na nátierku - ale zo smotany použite iba 1/3 dávky.
- Pomocou robota alebo ručným šľahačom šľahajte na najnižší výkon tak dlho, až sa všetky ingrediencie prepoja (cca 5 minút), potom zvýšte výkon a mixujte cca ďalšie 2 minúty, až bude kozí syr hladký a krémový.
- Potom vyšľahajte v inej nádobe zvyšné 2/3 smotany do pevnej šľahačky. S použitím stierky jemne zapracujte šľahačku do krému z kozieho syra.
- Zohrejte rúru na 180 ºC. Plátky bagety z oboch strán potrite olivovým olejom a rozložte ich na plech. Posoľte a okoreňte a potom upečte dozlatista (asi 12-15 minút). Nechajte crostini vychladnúť.
- Opražte si potrebnú dávku orechov.
- Vychladnuté bagetky potrite 1-2 lyžičkami peny z kozieho syra, ozdobte opraženými orechmi a čerstvým tymianom.