Crostini s nadýchanou nátierkou z kozieho syra, ochutenou orechmi

13. februára 2022
Crostini s nadýchanou nátierkou z kozieho syra, ochutenou orechmi

Moderná, delikátna chuťovka, ktorá nevyžaduje veľa práce ani času.
Obľúbenosť kozích syrov v našej krajine posledné roky rastie, a tak zoženiete niekoľko veľmi kvalitných syrov nielen v supermarketoch, ale tiež u lokálnych farmárskych výrobcov. Vydajte sa vybavený rúškom na farmársky trh a zamerajte svoju pozornosť práve na kozí syr.


Doba prípravy: cca 25 minút vrátane rozpekania


Počet porcií: 4-5
 

Crostini s nadýchanou nátierkou z kozieho syra, ochutenou orechmi

Ingrediencie

na pomazánku:

300 g čerstvého kozieho syra

150 ml smotany na šľahanie (30%)

čerstvý rozmarín, nasekaný najemno

kôra z 1 citróna (bio) alebo 1 lyžička sušenej

čerstvo pomleté čierne korenie

na crostini:

francúzska bageta

olivový olej

1 lyžica čerstvého tymiánu, nasekaného

na ozdobenie a ochutenie:

50 g vlašských orechov

korenie, soľ

Postup

  • Do misky dajte všetky ingrediencie na nátierku - ale zo smotany použite iba 1/3 dávky.
  • Pomocou robota alebo ručným šľahačom šľahajte na najnižší výkon tak dlho, až sa všetky ingrediencie prepoja (cca 5 minút), potom zvýšte výkon a mixujte cca ďalšie 2 minúty, až bude kozí syr hladký a krémový.
  • Potom vyšľahajte v inej nádobe zvyšné 2/3 smotany do pevnej šľahačky. S použitím stierky jemne zapracujte šľahačku do krému z kozieho syra.
  • Zohrejte rúru na 180 ºC. Plátky bagety z oboch strán potrite olivovým olejom a rozložte ich na plech. Posoľte a okoreňte a potom upečte dozlatista (asi 12-15 minút). Nechajte crostini vychladnúť.
  • Opražte si potrebnú dávku orechov.
  • Vychladnuté bagetky potrite 1-2 lyžičkami peny z kozieho syra, ozdobte opraženými orechmi a čerstvým tymianom.

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY