Vychutnajte si originálne spojenie chutí.
V tomto šaláte sa spájajú úžasné kontrastné chute jednotlivých ingrediencií. Podávajte ho ako slávnostné predjedlo alebo ako ľahkú rýchlu večeru.
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- 250 g rukoly
- 2 lyžice bieleho octu balsamico
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 šalotky
- 2 hrušky
- 150 g syra gorgonzola alebo roquefort
- 200 g vlašských orechov
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžica medu
Postup
- Hrušky ošúpte, nakrájajte na polovice a lyžičkou vydlabte jadrovník, potom ich nakrájajte na tenké plátky.
- Syr, ešte vychladený z chladničky, nakrájajte na malé kúsky.
- Cukor zohrejte v panvici a len čo sa rozpustí, krátko v ňom nechajte skaramelizovať nahrubo nasekané vlašské orechy. Potom ich z panvice odložte na tanier a nechajte vychladnúť.
- Zmiešajte biely ocot balsamico, olivový olej, med a jemne nasekané šalotky - vznikne ľahká zálievka vinaigrette. Osoľte a zálievkou polejte šalátové listy, tie potom zamiešajte, aby sa v zálievke obalili.
- Šalát naservírujte, ozdobte ho hruškami a kúskami syra, posypte ho skaramelizovanými orechmi a môžete podávať.
Pozrite si tiež kolekciu porcelánového riadu Clever Cooking či článok o tom, ako ľahko sa v tomto riade nielen zapeká či ohrieva v mikrovlnnej rúre, ale ako sa dobre umýva a zároveň sa v ňom skladujú dobre potraviny bez toho, aby ste museli používať dnes všetkými odmietaný plast.